marcin82 0 Napisano 11 Listopada 2007 Witam.Poszukuję opini od użytkowników BB 100 Vario. Z góry dziękuję.czars skąd dokładniej jesteś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kylopan 0 Napisano 12 Listopada 2007 Mam pytanieOstatnio zakupiłem pług obrotowy 4 skibowy lemken i potrzebuje do niego odkładnie a oryginalne są dość drogie:)od jakiego innego modelu pasują czy może od uni?? Jakiego typu masz te odkładnie i ile potrzebujesz mam dostęp do zamienników. Numery znajdziesz na każdym elemencie roboczym .na tabliczce jestopal schwernr 8318440/160G80a na odkładniach jest (BU10B) potrzebuje 8 sztuk tzn komplet 4 prawe, 4 lewe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 12 Listopada 2007 Mam pytanieOstatnio zakupiłem pług obrotowy 4 skibowy lemken i potrzebuje do niego odkładnie a oryginalne są dość drogie:)od jakiego innego modelu pasują czy może od uni?? Jakiego typu masz te odkładnie i ile potrzebujesz mam dostęp do zamienników. Numery znajdziesz na każdym elemencie roboczym .na tabliczce jestopal schwernr 8318440/160G80a na odkładniach jest (BU10B) potrzebuje 8 sztuk tzn komplet 4 prawe, 4 leweZadzwoń jutro po 15god lub w środę też po 15 mam coś do tego pługa , zobacz czy na odkładni są jeszcze jakieś cyfry {7 cyfr}.tel 695 41 4567. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czars 0 Napisano 12 Listopada 2007 Witam.Poszukuję opini od użytkowników BB 100 Vario. Z góry dziękuję.czars skąd dokładniej jesteś??Czy udzielenie swojej opini na temat pługa uzależniasz od lokalizacji mojego gospodarstwa??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 12 Listopada 2007 Witam.Poszukuję opini od użytkowników BB 100 Vario. Z góry dziękuję.czars skąd dokładniej jesteś??Czy udzielenie swojej opini na temat pługa uzależniasz od lokalizacji mojego gospodarstwa???tak pytam się bo nie wiem czy masz daleko do Płoskini tam w serwisie case mają taki płóg tyle że 5 i można razem z ciagnikem wziąsc go do testu na swoim polu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czars 0 Napisano 12 Listopada 2007 @Marcin82Dzięki za info. A tak poza tym to "Benjamin" nieźle to rozkręcił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 12 Listopada 2007 mają świetne warunki dla klientów, ze wszystkim mozesz się dogadać i mają fajny sprzęcik do testów - musi się udac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anonim 0 Napisano 13 Listopada 2007 Chce kupić jakiś dobry pług obrotowy 3 skibowy do zetora proxima 7441 myślałem coś o pługu unia grudziąc ibis m 2+1 ale słyszałem ze nie jest on zadobry więc rzuciłem okiem na vogel noot i spodobał mi sie 3 skibowy lm z przedpłuzkami;który pług jest lepszy i jaka jest rużnica cen? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abuk14 0 Napisano 13 Listopada 2007 Co sądzicie o pługach UG Tur, na zabezpieczeniu sprężynowym ??Czy odkładnice ażurowe będą lepsze od zwykłych na slabych ziemiach ( kl. 4-6 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamsfj 0 Napisano 13 Listopada 2007 Co sądzicie o pługach UG Tur, na zabezpieczeniu sprężynowym ??Czy odkładnice ażurowe będą lepsze od zwykłych na slabych ziemiach ( kl. 4-6 )moim zdaniem nie kupuj tego pługa! sama nazwa mowi ze to TUR! ciagnik ma ciężko, lepiej se kup Kvernerlanda ciagnik ma lzej w orce. na slabszych ziemniach lepsze są zwylke odklanie(moim zdaniem)pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 13 Listopada 2007 Moj tesciu kupił TUR S 40 3+1 ciaga go 1014 i powiem wam ze ciagnik ma co robic.tylko ze u nas ciezkie ziemie i troche gliny.do takiego to przynajmniej 110-120 KM.ale kryje wysmienicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dyczkowski 0 Napisano 14 Listopada 2007 nigdy nie kupujcie tego badziewia.Mój znajomy ciagał takiego na sprężynach no i po 2 latach użytkowania z odkładni nic nie zostało, tylo dzióry.Teraz zmienił oczywiście na Kvernelanda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anonim 0 Napisano 14 Listopada 2007 to nikt niema ibisa żeby mi powiedzieć?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 14 Listopada 2007 to nikt niema ibisa żeby mi powiedzieć?? moda zapytaj on chyba ma cos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anonim 0 Napisano 14 Listopada 2007 jak go znaleść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek1972 0 Napisano 14 Listopada 2007 nigdy nie kupujcie tego badziewia.Mój znajomy ciagał takiego na sprężynach no i po 2 latach użytkowania z odkładni nic nie zostało, tylo dzióry.Teraz zmienił oczywiście na Kvernelanda a ten w kółko to samo od tego kvernelanda to już głowa boli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abuk14 0 Napisano 14 Listopada 2007 Ja jednak jestem nastawiony na TURa. Widziałem go u sąsiada i muszę powiedzie, że ładnie kryje. Cena około 15000 zł.Maszyny biorę na kredyt więc w żadne Kvernelandy bawic się nie będę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamsfj 0 Napisano 14 Listopada 2007 Ja jednak jestem nastawiony na TURa. Widziałem go u sąsiada i muszę powiedzie, że ładnie kryje. Cena około 15000 zł.Maszyny biorę na kredyt więc w żadne Kvernelandy bawic się nie będę.i pochodzi rok dwa i do żyda. mialem kiedys taki plug wiec wiem ze 300ha tylko wysłuży. jak bierzesz na kredyt to oplacalo by ci sie kupic Kvernelanda i zapewne o wiele razy lepiej sie nim orze lepiej kryje, i popracuje wiele lat. teraz posiadam 4 obrotowa ze zmienna szerokoscią (od 160-220cm) przeorał juz ponad 1100ha, i ciagnik 115 konny daje sobie rade. moj zanajomy posiada Tura 4skiby to ciagnik 100km ma w nim ciezko, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dyczkowski 0 Napisano 15 Listopada 2007 Jak sobie chcesz.Ja nie będe do niczego nakłaniał.Zreszta zobaczysz sam, będziesz sobie w brode pluć.A juz jak ktos nie chce kvernelanda to nawet Kuhn.Bo jednak każdy przyzna ze zachodnie firmy maja większe doświadczenie w produkcji pługów rolniczych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 15 Listopada 2007 kuhn chyba nawet lepszy od kvernelanda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol P 0 Napisano 19 Listopada 2007 Co o tym myślicie ?? http://www.agroma.bialystok.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek1972 0 Napisano 22 Listopada 2007 jednak obracane górą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 24 Listopada 2007 kuhn chyba nawet lepszy od kvernelandapługi kuhna podobno są najlżej "idacym"i w ziemi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 24 Listopada 2007 Polecam takze Overum bardzo lekkie w orce bardzo dobrze odkladaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jozekrej 0 Napisano 6 Grudnia 2007 mam pytanie użytkuje ktoś pługi obrotowe firmy rabe i jak się spisują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach