jest cenanienaceny 0 Napisano 4 Listopada 2016 http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/ciekawostki,49/zjedzenie-jajka-na-sniadanie-zmniejsza-ryzyko-udaru-ma-takze-wiecej-zalet,216320,1,0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 4 Listopada 2016 Wreszcie DUBLU coś mądrego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 4 Listopada 2016 Popyt na towar znacznie przekracza podaż. To jakieś szaleństwo.Od poniedziałku myślę że 0,25-0,26 M i 0,30 L. Też bym tak chciał . Do grudnia lipnie to widzę. "Show must go on ...." https://portal.abczdrowie.pl/gis-ponownie-wycofuje-jajka-ze-sprzedazy https://www.wetgiw.gov.pl/694---kategoria_komunikaty-prasowe-i-aktualnosci---komunikat-nr-3-glownego-lekarza-weterynarii-w-sprawie-przypadkow-zatruc-bakteriami-salmonella-enteritidis-w Masz rację, na tym podwyżki nie poprzestaną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 4 Listopada 2016 Wreszcie PRZYJACIELU coś mądrego . Dziękuje kolego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 4 Listopada 2016 To dlatego coraz to nowi ludzie dzwonią za jajami , oj będzie się działo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 4 Listopada 2016 CENY NA DZIŚ JUŻ USTALONE !!! L-0,34-35 GR M- 0,28-29 GR TAK JAK PISAŁEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 4 Listopada 2016 Wydaje mi się że przyszły tydzień będzie decydujący, czy cena się utrzyma, czy w dól czy w góre,pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 4 Listopada 2016 CENY NA DZIŚ JUŻ USTALONE !!! L-0,34-35 GR M- 0,28-29 GR TAK JAK PISAŁEM Dla Januszy tak... dla stałych to jeszcze nie... chociaż... Zaczynam się zastanawiać nad wstrzymaniem sprzedaży na duży zanim się cena nie ustabilizuje względnie. Duży hurt potrafi wstrzymać skup bo "tak" to czemu my mamy też tak nie zrobić ? I tak nie ma gdzie kupić jajka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 5 Listopada 2016 Popyt na towar znacznie przekracza podaż. To jakieś szaleństwo.Od poniedziałku myślę że 0,25-0,26 M i 0,30 L.Dobrze myślisz. Od poniedziałku takie właśnie ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 5 Listopada 2016 Ceny na poniedziałek ;L-0,30M-0,25 NETTO , ILOŚCI ILE BY BYŁO .PANOWIE PODNOSIĆ CENY BO JAK BĘDZI PO 0,15 TO NIKT NIE ZAPŁACI WIĘCEJ . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 5 Listopada 2016 CENY NA PONIEDZIAŁEK JUŻ USTALONE !!! L-35 GR M-29 GR Nie oddawać taniej i tak zapłacą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bix 0 Napisano 5 Listopada 2016 CENY NA PONIEDZIAŁEK JUŻ USTALONE !!! L-35 GR M-29 GR Nie oddawać taniej i tak zapłacą Nie kracz, bo jeszcze wykraczesz .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 5 Listopada 2016 Panowie i Panie czy macie może wiedzę co z programem zwalczania na 2017-2018, słyszałem niepokojące sygnały że MR coś kombinuje, a teraz po tej aferze i po tej sumie co będą musieli wypłacić to napewno będą kombinować.Ia 0,28pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 5 Listopada 2016 Panowie i Panie czy macie może wiedzę co z programem zwalczania na 2017-2018, słyszałem niepokojące sygnały że MR coś kombinuje, a teraz po tej aferze i po tej sumie co będą musieli wypłacić to napewno będą kombinować.Ia 0,28pzdr Plotki... czyste spekulacje, bo niby program ma być, ale odszkodowań nie. Co jest niezgodne z prawem obowiązującym w PL i UE (w każdym cywilizowanym kraju). Bo nie może tak być żeby państwo niejako "przejmuje" dobra jakim rozporządzają obywatele - nawet w stanie wojny jeśli dochodzi do mobilizacji np. środków transportu, to państwo wystawia weksle na daną ruchomość i musi po wojnie je zwrócić w formie pieniężnej lub owej ruchomości (chyba że w wyniku wojny państwo zniknie ) . Tym bardziej ma to miejsce w czasie pokoju. Jeśli by taka ustawa przeszła to byłaby niekonstytucyjna, bo niejako znika całkowicie (obecnie iluzoryczne co prawda) prawo własności.Także spokojnie. Pożyjemy zobaczymy. Nie ma co się na zaś przejmować. Jak ktoś ma link/plik z propozycją to chętnie się zapoznam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 5 Listopada 2016 Nie mam linku, chętnie też bym się zapoznał. Słyszałem że jest propozycja, w razie wykrycia nie będzie nakazu wybicia ale jajko będzie można tylko oddać tylko na przemysł.pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 5 Listopada 2016 L 0,30 grM 0,25 gr w tych cenach sprzedane na przyszły tydzieńspokojnego weekendu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hod repr 0 Napisano 5 Listopada 2016 Nie mam linku, chętnie też bym się zapoznał. Słyszałem że jest propozycja, w razie wykrycia nie będzie nakazu wybicia ale jajko będzie można tylko oddać tylko na przemysł.pzdr http://www.kipdip.org.pl/article/id/1012 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 5 Listopada 2016 Kurde blaszka, robi się ciekawie. Rozumiem, że jak dostanę nakaz oddania towaru na przemysł, to dostanę za nie cenę rynkową ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 5 Listopada 2016 Kurde blaszka, robi się ciekawie. Rozumiem, że jak dostanę nakaz oddania towaru na przemysł, to dostanę za nie cenę rynkową ? To źle rozumiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczrub 0 Napisano 5 Listopada 2016 Raczej dostaniesz "co łaska", liczba potencjalnych odbiorców jaja w takim przypadku będzie tak mała, że bez problemu podyktują cenę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 5 Listopada 2016 Koszty programu walki z salmonellą ma ponosić państwo a nie hodowca ! Ustawa w części o odszkodowaniu mówi o cenie rynkowej (sprawdźcie). Państwo nie może obciążać hodowcy kosztami związanymi z programem. Odszkodowanie ma być w takiej wysokości, żeby hodowca po zastosowaniu się do decyzji urzędnika państwowego był w tej samej sytuacji ekonomicznej jak gdyby tej decyzji nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 6 Listopada 2016 Nie mam linku, chętnie też bym się zapoznał. Słyszałem że jest propozycja, w razie wykrycia nie będzie nakazu wybicia ale jajko będzie można tylko oddać tylko na przemysł.pzdr http://www.kipdip.org.pl/article/id/1012Dzięki Ci kolego,Zobaczymy jak to będzie, Mi to wszystko wygląda na niszczenie Polskiego Drobiarstwa.Wczoraj słyszałem że niektórzy z okolic Żuromina krzyczą za M 0,27pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fermajaj m 0 Napisano 6 Listopada 2016 Prawda okolice Żuromina już krzyczą 0,27 za m,a 0,32 z l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 6 Listopada 2016 CENY NA PONIEDZIAŁEK JUŻ USTALONE !!! L-35 GR M-29 GR Nie oddawać taniej i tak zapłacą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 6 Listopada 2016 Odniosę się jeszcze do programu zwalczania.Jaki to program zwalczania jeśli kury będą żyły i salcie roznosiły ?To jakaś paranoja.pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach