buchaj 0 Napisano 29 Kwietnia 2007 Akcja "siew kukurydzy" zakończona wczoraj Jeszcze tylko pyry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 29 Kwietnia 2007 Ogladalem efekty braku opadow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 30 Kwietnia 2007 U mnie chyba popadało. Piszę chyba bo deszczomierz tego nie odnotował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 1 Maja 2007 Można kapustę kisić Menhiry pozbierane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil 0 Napisano 1 Maja 2007 Można kapustę kisić Menhiry pozbierane A co to są te ,,MENHIRY" I co to ma wspólnego z kapusta, bo ja pierwsze słysze o takim słowie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 1 Maja 2007 Manchiry to kamienie a co do kapusty to nie wim. Ja musze u siebie zebrać ale jakoś nie mam ochoty Może mnie ktoś wyręczy (ktoś z doświadczeniem ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 2 Maja 2007 U mnie prędzej trafię na magazynek od pepeszy niż na kamień Współczuję wam tych menhirów - u wuja jest tego do groma - jednym słowem przerąbane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 2 Maja 2007 My kiedyś też mieliśmy na jednym polu. Kupiliśmy je ładne parę lat temu, a wcześniej był na nim stary dom i jakieś rudery. Znim doprowadziliśmy to do ładu to trzeba było się nie mało napracować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 2 Maja 2007 właśnie wiróciłem z kamukami z pola. Ciekawe ile jeszcze rotacyjna znajdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zig 0 Napisano 3 Maja 2007 Można kapustę kisić Menhiry pozbierane A co to są te ,,MENHIRY" I co to ma wspólnego z kapusta, bo ja pierwsze słysze o takim słowie!! Zazwyczaj takich ladnych, ciezkich kamykow uzywa sie do dociskania deski na gorze beczki z kapusta. By dobrze sie kisila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 4 Maja 2007 (edytowane) ja dzisiaj wykręciłem rame w obsypniku za dużo koni do takiego czegoś www.gedii.republika.pl zdjęcie na dole po prawej ostatnie Edytowane 4 Maja 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 4 Maja 2007 Nie martw się gedii, ja też dzisiaj zj..łem sprzęt. Razem z ojcem ukłądaliśmy ścięte topole 4514 i specjalnie dorobioną wieżyczką. Już na samym początku pogięliśmy tę wieżyczkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 4 Maja 2007 Ja dzis pryskać zakończyłem.Jeszcze jutro 2ha jęczmienia u wujka pokropię i koniec(wkońcu to jego opryskiwacz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 4 Maja 2007 Ja miałem akcję "kamienie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abuk14 0 Napisano 8 Maja 2007 Ja też zbierałem kamienie z łąk. Oprócz tego wywoziłem jeszcze obornik na kupę. no i codziennie oglądam moje piękne zboże Co do padania to u mnie ostatnio nieźle pokropiło.Kukurydza już zasiana, narazie większe roboty pokończone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 8 Maja 2007 Dziś u mnie krowy już zostały na noc. A poza tym spadło 16 mm deszczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 8 Maja 2007 Wywiozłem ~90t obornika pod 2ha kukurydzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 9 Maja 2007 Wywiozłem ~90t obornika pod 2ha kukurydzy czemu tak mało?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 9 Maja 2007 Tyle było - tyle wywiozłem. Zaraz ruszam z plugiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 9 Maja 2007 czemu tak mało?? Mało?? Dla mnie to bardzo dużo.edit gedii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 9 Maja 2007 na jesieni jak woziłem pod pszenżyto to na 75 arów wywiozłem 10 rozrzutników 4 tonowych ale kładłem po około 5 ton Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 9 Maja 2007 a pod kukurydze na wiosnie na niecałe 40 arów poszło 7 rozrzutników tak załadowanych że czasem u3512 miał większe obciążenie niż w prasie. (ledwie szedł a poke twarde więc nie był problemów z uciągem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paktofonikas 0 Napisano 10 Maja 2007 zaladowalem beczki do oprysków na przyczepe. umylem i nasmarowałem rozrzutniki do akcji "wywożenie gnoju z kurników". a z rana to sobie maturke napisałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alberto 0 Napisano 11 Maja 2007 A ja narazie nic nie robię, czekamy na żniwa, czyli teraz można powiedzieć rolnik śpi a jemu rośnie A tak naprawdę to przeglądamy bizona. Robota zawsze się znajdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 11 Maja 2007 a pod kukurydze na wiosnie na niecałe 40 arów poszło 7 rozrzutników tak załadowanych że czasem u3512 ledwie szedlJak 3 lata temu mialem hektar kukurydzy to na ten hektar też szło 80-90 ton, że ledwo mogłem przyorać. Areału przybyło, parkietu natomiast nie no i jest jak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach