S-Piotr 0 Napisano 28 Listopada 2008 Dzisiaj udało mi się wywieść trochę pszenicy po 500zł na rękę czy w waszych rejonach coś się ruszyło z cenami ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 28 Listopada 2008 S-Piotr powiedz mi jaka przenica konsumpcja czy paszówka.z jakiego regionu jesteś?ja w przyszłym tygodniu jęczmień sprzedaje po 500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 29 Listopada 2008 Dolnyśląsk Legnica pszenica konsumpcyjna 28% guletenu .W kolejce to elewatora stało sporo TIRów z ziarnem z portu w gdańsku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tedi 0 Napisano 29 Listopada 2008 Do mnie wczoraj przyjechał gość i oferował mi 420zł za tonę pszenicy paszowej, ale mu odmówiłem jak leży w silosie to niech leży. A gdzieś tak koło lutego może marca zacznę po malutku sprzedawać chyba, że pojawi się bardzo dobra propozycja to sprzedam całość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 29 Listopada 2008 dziś dzwonił facet do mnie i chce płacić 500 ale za konsumpcje,ale nie badałem swojego ziarna ale w przyszłym tygodniu zbadam,na razie mu odmówiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 29 Listopada 2008 Cena paliwa idzie do dołu i zacznie się import ziarna a nasze zostanie w silosach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 29 Listopada 2008 najgorsze jak wszyscy zaczną naraz sprzedawać na wiosnę lub przed żniwami nadpodaż okolice Poznania młyn płacił za jakościową 450 w listopadzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 7 Grudnia 2008 To licho Wam daja ja sprzedalem po 450/t i byla zanieczyszczona owsem dosc sporo. Wczoraj sprzedawalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł0128 0 Napisano 11 Grudnia 2008 w Zamościu ZZZ płacą 480+VAT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 11 Grudnia 2008 polskie młyny 505zł/t netto konsumpcyjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 11 Grudnia 2008 słyszeliście co mówili dziś w agro biznesie o pszenicy paszowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 11 Grudnia 2008 no co?.... ze sie na pasze nie nadaje? zadaj nam cios... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glebiusz 0 Napisano 11 Grudnia 2008 Ceny, które oferuje duża mieszlnia pasz w dawnym województwie toruńskim: - pszeńżyto: 382 zł/t brutto, - jęczmień: 403 zł/t brutto, - pszenica: 424 zł/t brutto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 12 Grudnia 2008 maskin że spadają tylko nie wiem z czego już ta cena może spaść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 12 Grudnia 2008 Euro spada i cena spada ON tanieje = import taniego syfu zamiast kupna naszych zbiorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 12 Grudnia 2008 Pytanie do ludzi z okolic Piask (lubelskie ) prawda że Gryczanka daje po 52 netto za pszenice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drozd 0 Napisano 22 Grudnia 2008 Aktualna cena pszenicy paszowej460zł/t z transportem w woj podlaskie,wczoraj tak płaciłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brukwiaczek 0 Napisano 31 Grudnia 2008 30 grudnia pytałem się u Gryczanki to powiedział że przez najbliższe 2 tygodnie nie będzie skupował bo ma pełno a jak zacznie brać to po około 48zł/q.(Cena może ulec zmianie w zależności od sytuacji na rynku.Żyto natomiast skupuje po 35-38zł/q. W każdym przypadku żąda dostarczenia wcześniej próbki. Jęczmienia nie biorą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł0128 0 Napisano 31 Grudnia 2008 w zamościu po 480 netto już od dłuższego czasu taka cena ciekawe co dalej bo na świecie ceny rosną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XxXMK 0 Napisano 2 Stycznia 2009 Panowie jestem z okolic Piask co to za skup Gryczanka i gdzie jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brukwiaczek 0 Napisano 2 Stycznia 2009 Jest to młyn w centrum Piask. Zapytasz się miejscowych to Ci wyjaśnią jak tam dojechać.Woził ktoś z Was pszenicę lub żyto do Goraja do młyna? Podobno ceny niezłe, tylko trzeba trochę czekać na pieniądze...(?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz Nowak 0 Napisano 14 Stycznia 2009 Witam,chciałbym sie dowiedziec ceny zboza paszowego.U nas takie zboze mozna kupic za 420za tonhe zyta,a jeczmien i pszenzyto 500 za tone.Co mowicie na te ceny?pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 14 Stycznia 2009 wg mnie dobre ceny dla kupującego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 14 Stycznia 2009 Witam,chciałbym sie dowiedziec ceny zboza paszowego.U nas takie zboze mozna kupic za 420za tonhe zyta,a jeczmien i pszenzyto 500 za tone.Co mowicie na te ceny?pozdrawiam witaj. jak możesz to daj namiar kto kupuje w takich cenach , bo mam do sprzedania jeczmien ( moze byc na emaila ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 14 Stycznia 2009 wg mnie dobre ceny dla kupującego Uważam podobnie.Kurs Euro pnie sie do góry,import praktycznie nie istnieje.Zamieszanie z gazem ma spowodować sankcje wobec Rosji i Ukrainy ze strony Unii i byc może ktoś mądry zastopuje wschodni kierunek napływu ziarna.Wcześniej czy pózniej cena powinna pójsc w górę.Martwi mnie jedynie by ta większa cena przekładała sie na większą silę nabywczą ,a nie zostala skonsumowana przez inflację.Może zima spowoduje wymrożenia,a oszczedności w nakładach odbiją sie na ogólnoświatowych plonach.Kto nie musi niech się wstrzyma ze sprzedazą,najgorsze mamy chyba za sobą,choć istnieje ryzyko ze w wypadku dobrych prognoz zbiorów cena spadnie do poziomu który położy nas na kolana.Oby nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach