kserkses 0 Napisano 15 Lipca 2006 w tym roku to nawet 200 zł za ha to może zboże nie wypłacić , jeszcze zależy po ile będzie zboże bo w zeszłym to żyto w żniwa niektórzy u nas nawet poniżej 20 płacili . Ja tam nigdy nie brałem za hektar bo zboże może byc różne jak porownać: tęga , zdrowa słoma i leżące żyto ze stojącą słabą pszenicą albo łubinem . Przecież wydajność może się i cztery razy albo więcej różnić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 15 Lipca 2006 U mnie zbiory podobne jak rok temu. Rok temu brałem 250zł/ha i ludzie byli zadowoleni, że niedrogo, Suprem na godzine drożej wychodziło. W tym roku podniosę się o około 30zł. Jak komuś nie będzie odpowiaała cena to ja nie zmuszam nikogo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 22 Lipca 2006 witam mam pytanie - czy 8 zł z własnym sznurkiem za balota słomy 120x120 to dobra zapłata ??????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 22 Lipca 2006 Witam, ja myśle, że to bardzo dobra zapłata!!!!!!!!!, u nas biorą po 5 zł za takiego balota, a jak większa ilość to 4 zł, ale sznurek klienta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon Rek 0 Napisano 24 Lipca 2006 U nas ( okolice Płocka) za prase kostke biorą 110/ha, za bizona supra 200/h i 220/h z sieczkarnią, podobnie za rekorda róznica moze tam wynosic 10zł wiecej.Za np. John deera 1188 z hederem 4,5 bierze gościu 260zł/ha i wyżej zależy jakie warunki. Ale kombajnów to jest u nas jak psów. Prawie każdy ma swojego "klejkota" i tak się sam tłucze bo szkoda mu pieniedzy I choć mają jaki taki kombajn połowa zboża pozostaje na polu! takze nie muszą już siać Jednym słowem mówiąć nie ma gdzie wyjechać na zarobek!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy 0 Napisano 24 Lipca 2006 Pytał mnie "potencjalny" klient, ile w tym roku koszenie u mnie kosztuje, ja mu na to 200 za ha, a on-"taaaaaak droooooogooooo!!!!!!!"?, powiedzcie, czy ze mną jest coś nie tak, czy on sie nie wyspał?To zależy ile w ciągu tej godziny zrobisz ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 24 Lipca 2006 Szanowny Kolego Nowy, pragne zauważyć, że nie robie na godzine, a 200 zł, to biore za wymłócenie jednego hektara, a w tym roku zdaża sie, że w godzine , przy dobrych układach nawet 1,5 hektara wymłóce moim Fortschrittem 512. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 25 Lipca 2006 No zdarza się. Bo ja 512 to bym ze 3ha wymłócił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oli007 0 Napisano 25 Lipca 2006 no no to widze ze twój forszaj to prawie jak Lexion daje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eryko. 0 Napisano 30 Lipca 2006 U mnie Claas Dominator 96 230zł bez sieczkarni za godzine,a 250zł z sieczkarnią za godzine. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zonk 0 Napisano 30 Lipca 2006 Claas Dominator 98 280 zł za godzinę z sieczkarnią kujawsko-pomorskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 30 Lipca 2006 Bizon zo 56 birę 200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frontier 0 Napisano 30 Lipca 2006 Claas Senator 200-220 za godz. (zależy z kogo)podlaskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 30 Lipca 2006 Jutro mam jechać do klienta, który podobno pół gminy wyrolował(nie zapłacił za usługi), powiem mu, że kasa na dzień dobry albo nie robie. A jak u Was, płacą od razu, czy przed następnymi żniwami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodek 0 Napisano 31 Lipca 2006 w moim rejonie tj gmina leszno woj mazowieckie bizon kosztuje 220zł/h bez sieczkarni a 260zł/h z sieczkarnią a prasa 120zł/h i są to ceny SKR-u natomiast prywaciarze chcą średnio za tego samego bizona 280zł/h bez sieczkarni a 320 z sieczkarnią, ahu..... chyba ale robote mają i ludzie ich biorą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 31 Lipca 2006 kujawsko-pomorskie (SKR) Claas Dominator 300 i 320 z sieczkarnią Rekord- 290 i 310 zwykły Bizon?? nie wiem ale taniej z 10 zł niz rekord A teraz najlepsze Sąsiad swoim JD 1065 (troche lepszy jak ten Dominator) 200 i 220 z sieczkarnią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oli007 0 Napisano 31 Lipca 2006 jak mu sie coś popsuje i zobaczy ceny częsci to już tak promocyjnie nie będzie:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 1 Sierpnia 2006 ja 200zł i 220 z sieczkarnia suprem i tak wszyscy u mnie biora od 5 lat prasa kostkujaca 100zł zwijajaca 120zł z moim sznurkiem lub na sztuki po 6zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 1 Sierpnia 2006 Jak narazie chodzi pięknie ma 10 lat zanim wyjechał w pole rozebrali go do ostatniej srubki za naprawy dał ok 20 tys. ale twierdzi ze warto no i w okolicy kazdy woli ciut zaczekać i leje na SKR ładnie spadną im zyski i dobrze bo iedość ze drogo to wolno żeby czas nabic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peron 0 Napisano 1 Sierpnia 2006 U mnie (pogranicze łódzkiego i świętokrzyskiego) w tym roku bierzemy 240 zł bez sieczkarni DOMINATOREM 98 i 96. Z sieczkarnią to w tym roku nic nie kosiliśmy u ludzi. Ojciec troche sie boi, że za dużo i się ludzie odwrócą od nas, no ale od paru lat braliśmy REKORDEM 200zł, a paliwo i cześci drożeją (sami wiecie). Znajomi nasi mówili, że będą brać 220 zł SUPRAMI, ale z tego co sie dowiedziałem, to suma sumarum biorą 200. To się nazywa zdobywanie klienta. No ale ich sprawa. A prasą kostkującą SIPMA + MTZ biorę 120 zł. Mogłem wziąć 140, no ale troche przegapiłem. No ale nic. Większośc klientów nie płaci w terminie, często przed następnymi żniwami. A jak już zapłacą, to zaczynają rządzić: przyjedź wtedy i wtedy, w południe i pożycz mi przyczepę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebol 0 Napisano 1 Sierpnia 2006 U mnie woj łodzkie znajomy CLAASEM DOMINATOREM 86 wziął 170zł za godzine. C-360 3P + SIPMA 90zł za godzine ale sznurek moj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk 0 Napisano 1 Sierpnia 2006 dolnyslask pow.wrocławskikoszenie bizonki i forszajsiki i inne klamoty 240-290 ha (mało ich juz w okolicy)a lexy,mediony,megi,WTS 260-310 hai nie ma róznicy czy z sieczkarnią czy bez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin. 0 Napisano 3 Sierpnia 2006 A ile bierzecie za grubera?Sąsiad trochę po ludziach robi mtz i gruberem na 5 łap i ciekawi mnie ile inni za to biorą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobb 0 Napisano 4 Sierpnia 2006 Ja za Classa Dominatora 80 200zet/g, prasa rolka i kostka 100 zet/g, u konkurencji w Bizonach ceny 200-220 zet/g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Sz 0 Napisano 8 Sierpnia 2006 Panowie, musze was doprowadzić do porządku, to jest temat o Cenach usług, a nie o spalaniu (był kiedyś taki temat na forum, o zużyciu paliwa), czy też czy dany ciągnik uciagnie dany sprzęt, pytajcie się oto w danym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach