Chochlik23 0 Napisano 21 Września 2007 Czy proxima 6441 dał by radę z agregatem uprawowo siewnym 2,5 m z poznaniakiem, wypisują tu ludzie że 4514 chodzi z 3 metrowym podobno to dlaczego nie proxima udzwig ma w końcu wiekszy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dino 0 Napisano 26 Września 2007 cWitam!!!! CHce kupic Zetora forterre 12441 122 KM. Czy ma on bezawaryjny podnosnik??????Czy nie jest on za lekki na pług o wadze 1300 kg??? Czy nie siada w nim pompa olejowa podnosnika??? Czy nie grzeje sie podczas długiej jazdy????zwłaszcza przy orce??Bo znajomi mi mówili ze nie mam brac tego ciągnika.Czy agregat uprawowo siewny 3 metrowy Unia+Poznaniak nie przeważy mi przodu do góry????Czy nie bedzie miał za cieżko z tym sprzętem???A jak z gruberem 3 metrowym bedzie sie sprawował????????Co mam robic???????!!!!! Pomóżcie mi Co mam robic??? Doradzcie mi????Prosze!!!!! Z góry dziekuje!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dino 0 Napisano 26 Września 2007 Doradzcie mi czy mam kupic zetora forterre 12441?? Czy nie bedzie miała problemów z 4 skibowym pługiem obrotowym uni grudziądz,lub kuhna?????????????? Czy agregat uprawowo siewny nie podniesie mi przodu tego ciągnika???? Wygląda mi na lekki ciągnik ta forterra??? Podnosnik da sobie rade z tymi maszynami??? Pług azy okolo 1250kg????? Dzieki z góry za opinie:):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 7 Października 2007 Czy w proximie jest jeden olej w skrzyni i w silniku tak jak jest to podobno w 6341, 7341 itp.? tzn czy olej w silniku miesza się z olejem ze skrzyni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyczek_2 0 Napisano 7 Października 2007 Dobrze słyszałeś że w proximie olej w silniku i skrzyni jest taki sam ( te same parametry) ale w żadnym wypadku nie mieszają się ze sobą tzn olej z silnika nie przepływa do skrzyni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nina-pl 0 Napisano 14 Października 2007 Licz się z konsekwencjami ,jakie mogą i powinny cię spotkać za takie wulgaryzmy pod naszym adresem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 14 Października 2007 Do Chochlika; chyba coś Ci się pomieszało, nie słyszałem jeszcze żeby w jakimś ciągniku olej w silniku mieszał się z olejem w skrzyni biegów. Chyba chodziło Ci o olej w skrzyni i hydraulice ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz102 0 Napisano 15 Października 2007 Olej się nie miesza ale pompy hydrauliki i od silnika są obok siebie i dlatego olej w silniku i w hydraulice jest taki sam. Mam tak w Farmtracu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 15 Października 2007 Olej się nie miesza ale pompy hydrauliki i od silnika są obok siebie i dlatego olej w silniku i w hydraulice jest taki sam. Mam tak w Farmtracu To żdnej przyczepy nie wykiprujesz jak nie masz hipolu w skrzyni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz102 0 Napisano 15 Października 2007 Mam w skrzyni olej Texaco Super Oil i wykiprowałem już z 50 przyczep. Świat idzie na przód i oprócz Hipolu są jeszcze inne oleje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 15 Października 2007 Mam w skrzyni olej Texaco Super Oil i wykiprowałem już z 50 przyczep. Świat idzie na przód i oprócz Hipolu są jeszcze inne oleje.Ok spox ale ja am tylko porzyczane przyczepy do kiprowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz102 0 Napisano 15 Października 2007 I tu pojawia się właśnie problem z kiprowaniem przyczep z innym olejem. Ja mam nową przyczepę Pronar 6t i kipruję ją tylko farmtraciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 15 Października 2007 olej moze byc TAKI SAM ale na pewno nie TEN SAM.pomyślmy logicznie jedno złe kiprowanie i silnik padnie.zaden producent by sie tak nie podłożył, a z drugiej strony to było by bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz102 0 Napisano 15 Października 2007 Powtarzam olej jest taki sam ale nie miesza się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jareq123 0 Napisano 23 Października 2007 ja tez mam proxime 8441 ze skrzynia 40 km\h jest zajebista zlego slowa nie moge powiedziec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maly89 0 Napisano 24 Października 2007 Czy czujesz duży skok z czwartego biegu na piąty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyczek_2 0 Napisano 24 Października 2007 Ja mam zwykłą z rewersem a różnica między 5 a 6 jest bardzo wyraźna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 24 Października 2007 Ja mam zwykłą z rewersem a różnica między 5 a 6 jest bardzo wyraźnaTo jaki bieg więcej daje ten rewers czy wszystkie są inaczej wystopniowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik256 0 Napisano 25 Października 2007 Ja mam zwykłą z rewersem a różnica między 5 a 6 jest bardzo wyraźnaTo jaki bieg więcej daje ten rewers czy wszystkie są inaczej wystopniowane?w jaki sposób rewers może dawać dodatkowe biegi, on słuzy jedynie do zmiany kierunku jazdy ale nie ma wpływy na jej szybkość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 25 Października 2007 Ja mam zwykłą z rewersem a różnica między 5 a 6 jest bardzo wyraźnaTo jaki bieg więcej daje ten rewers czy wszystkie są inaczej wystopniowane?w jaki sposób rewers może dawać dodatkowe biegi, on słuzy jedynie do zmiany kierunku jazdy ale nie ma wpływy na jej szybkość Jak nawet tego nie wiesz o proximach to przeczytaj kilka pierwszych stron z tego tematu zanim coś napiszesz, a tam nawet kolega Biały2005 znawca zetorów się na tym 6 biegu proximy przejechał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 25 Października 2007 dokłądnie Konstruktorzy zetora musieli poprostu stworzyc inna skrzynie w której wsteczny zastapiono 6 biegiem do przodu. Bo we wczesniejszych zetorach tak jak np. mój 7341 to rewers mozna dołozyc w kazdej chwili do standardowej slkrzyni ( jak dobrze pamietam 2500zł)i i bedzie wtedy 5 biegów do przodu i 5 do tyłu. A w proximach zrobili inna skrzynie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 25 Października 2007 W proximei rewers kosztuje chyba 1600 zł, odpowie ktoś na moej pytanie jaki ten 6 bieg jest i czy pozostaęł biegi takie same, jak myślicie przyda sie do 6441 koła 34 zamówic czy będzie się muliła tylko na większych kołach?> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 28 Października 2007 6441 i trac lift to dobry pomysł?Wiem napiszecie że dołożyć kilka tyś itd , ale te kilka tyś na drodze nie leży, a mocy i w tym 6441 mi wystarczy, tylko ile taka proxima spali w turze, bo jak 8441 pali z 6l/mtg to chyba ta z 1,5 -2 l mniej powinna>? .Ludzie piszą że mała proxima 60km pali na godz tyle co i c360 czy była by to prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 29 Października 2007 Ma ktoś na ppr proxime 6441! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
141daniel 0 Napisano 3 Listopada 2007 moze wie ktos jakie sa obecne ceny zetora proximy 7441 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach