robocik 0 Napisano 9 Listopada 2008 ja od wiosny tego roku nie kupuje nawozów rok temu kupowałem 3 tony to zapłaciłem 3300zł a teraz kosztuje niecałe 6000 nie kupię olewam to . Trzeba strajkować jak? nic niekupować z zakładów nawozowych przez rok nawozu to im zaboli zadziała 100% ROLNICY !!! STRAJKUJEMY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławcio 0 Napisano 9 Listopada 2008 Czy wiecie że nawozy w Niemczech i Austrii są droższe od naszych polskich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amadevsh 0 Napisano 9 Listopada 2008 są droższe czyli ile? ile kosztują? a jakie mają dopłaty? może ktoś wie i pochwali się wiedzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ruta23 0 Napisano 9 Listopada 2008 witamcena nawozu, Wielkopolska, byle leszczynskisaletra amonowa 1170saletrzak 1160mocznik 1700polifoska 4 2440 ceny wzrosly okolo 20 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławcio 0 Napisano 9 Listopada 2008 Ile to nie wiem, ale pisali o tym w ostatnim numerze ,,Top agrar "o tym było napisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robocik 0 Napisano 9 Listopada 2008 Czy wiecie że nawozy w Niemczech i Austrii są droższe od naszych polskich dobrze niech tyle kosztują ale zarobki u nich też są droższe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROKITA 0 Napisano 10 Listopada 2008 Czy wiecie że nawozy w Niemczech i Austrii są droższe od naszych polskich I tu jest pies pogrzebany-gdyby Niemcy nie kupowali u nas to fabryki już dawno nie miały by po co produkować.A tak rolnicy wysiali 30% tego co w ubiegłym roku a po nawóz w fabryce samochody stoją w kolejce. To jest jedna banda u nas ceny na razie bez zmian, ale jak długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peron 0 Napisano 10 Listopada 2008 To golą Was na tym saletrzaku. Ja sprzedaję drobny saletrzak po 1050, przy większych ilościach upusty. Cena brutto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robocik 0 Napisano 11 Listopada 2008 Czy wiecie że nawozy w Niemczech i Austrii są droższe od naszych polskich I tu jest pies pogrzebany-gdyby Niemcy nie kupowali u nas to fabryki już dawno nie miały by po co produkować.A tak rolnicy wysiali 30% tego co w ubiegłym roku a po nawóz w fabryce samochody stoją w kolejce. To jest jedna banda u nas ceny na razie bez zmian, ale jak długo. to będziemy musieli poczekać na droższe euro albo na zmianę waluty będzie lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 11 Listopada 2008 Dzięki Bogu że mają droższe.Może wpadną na pomysł by ograniczyć nawożenie z wiadomym skutkiem.Martwilo by mnie bardziej jak ceny u nich były buymniejsze ,a większe to O.K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 11 Listopada 2008 no nie wiem - jest zmowajakiś czas temu widziałem ogłoszenie że nawozy z Niemiec sól po 1700zł i jeszcze jakiś chyba też był w ogłoszeniach ppr (to i to mnie nie interesowało(nawiasem mówiąc to 1300 jest już stanowczo drogo 800zł by starczyło jak kiedyś skoro ropa tania zboże tanie)później dostałem informację że zakłady nawozowe - nie wiem które puszczają za granicę nawozy 200zł taniej z tym że muszą one opuśćić kraj no i poszperałem głodni drogich nawozów Sprzedam sól potasową 26-09-2008 - Sprzedam Sprzedam sól potasową.24t.1600zł/t brutto.Tel.... Kętrzyn - warmińsko-mazurskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lublin 0 Napisano 12 Listopada 2008 Grodyl Granstar Puma=20 Falcone Amistar Mospilan Score Confidor Lontrel Calypso TORERO 500 SC stabilan puma Command 480EC Triflur 480EC Klinik Duo Spodnam DC Falcon Grodyl 20GR Tilt Plus Nurella Karat zeon Fury Falcon bi 58 ta ine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lublin 0 Napisano 12 Listopada 2008 sPSHEDAM Grodyl Granstar Puma=20 Falcone Amistar Mospilan Score Confidor Lontrel Calypso TORERO 500 SC stabilan puma Command 480EC Triflur 480EC Klinik Duo Spodnam DC Falcon Grodyl 20GR Tilt Plus Nurella Karat zeon Fury Falcon bi 58 ta ine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 12 Listopada 2008 Daj jakiś telefon do siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławcio 0 Napisano 12 Listopada 2008 sory za pomyłke nawozy w NIEMCZECH iAUSTRI są tańsze niz POLSKIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasztelan 0 Napisano 12 Listopada 2008 Już na przedwiośniu były cenowo bardzo konkurencyjne.Ja zamiast soli (która zaczynała dopiero drożeć) kupiłem kainit-magnesia ,korn-kali, kizeryt.....efekt nie porównywalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casper 0 Napisano 12 Listopada 2008 sory za pomyłke nawozy w NIEMCZECH iAUSTRI są tańsze niz POLSKIE Hehe tak myślałem że coś przekręciłeś Też o tym słyszałem, to gdzie w takim razie wywożą nasze nawozy... i po jakich cenach? Kasztelan: nie porównywalny w sensie pozytywnym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasztelan 0 Napisano 12 Listopada 2008 Oczywiście, że w pozytywnym i powinno to budzić wątpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mr_great 0 Napisano 13 Listopada 2008 Super Ceny Nawozów polifoska 6-20-30 2180,- netto z dostawą zainteresowani prosze pisać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mr_great 0 Napisano 13 Listopada 2008 saletrzak tarnowski 890,- loco tarnów Zapraszam - kontakt mail-owy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 15 Listopada 2008 No to teraz mała kalkulacja nawożenia dawka minimalna tej polifoski 250kg/ha to daje nam 545zł/hadawka 500kg/ha saletrzaku 445zł/hapo zsumowaniu 990zł = 2 tony pszenicy jarej o wysokich parametrach kiedy ta wyda nam 6t/ha to 30 proc wartości plonu, teraz dodajmy jeszcze ochronę ,paliwo,herbicydy ,robociznę ,zbiór to trzeba się zastanowić czy lepiej nie kupić sobie zboże niż samemu go produkować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 15 Listopada 2008 Maciek jak zaczniemy wszystko dokładnie liczyć to się okaże że nie warto żyć ,więc trzeba ograniczyć nawożenie oraz ochronę i przeczekać do leprzych czasów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casper 0 Napisano 15 Listopada 2008 Tylko wątpie czy takie czasy nadejdą... Ktoś mądry kiedyś powiedział że dobrze to już było... teraz może być tylko gorzej. Koszty produkcji raczej nie będą spadać tylko wzrastać tak jak do tej pory, a na wzrost dochodów raczej sie nie zanosi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 15 Listopada 2008 Może to dziwne ,ale we wzroście kosztow produkcji widzę szanse.Szanse na spadek plonów,na wylączenie części ziemi uprawnej z produkcji,na mniejsze nawożenie i inne ograniczenia.Spowoduje to nieuchronny spadek plonów a ten generuje w prosty sposób wzrost naszych dochodów.W przypadku spadku kosztów uprawy ,obsiany zostanie każdy kawałek ziemi,wzrośnie nawożenie i inne duperele i najzwyklej plony wzrosną bo innego wyjścia nie bedą miały.Tylko kto smaruje chleb z dwóch stron?Nikt wobec tego ceny spadną ,wystąpią trudności ze sprzedażą itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 17 Listopada 2008 ak nieoficjalnie dowiedział się "Parkiet", radykalnie zmniejszono produkcję nawozów wieloskładnikowych (czyli NPK) w Zakładach Chemicznych Police. Moce wytwórcze linii NPK wykorzystywane są na poziomie znacznie poniżej 50 proc. - Dostosujemy wielkość produkcji do aktualnych potrzeb rynku - powiedział nam Rafał KuŸmiczonek, rzecznik prasowy spółki. Jutro zarząd Polic ma ogłosić uaktualnioną strategię. Jak wynika z naszych informacji, zakłady biorę pod uwagę ograniczenie niektórych planów inwestycyjnych. http://biznes.interia.pl/gieldy/news/kryzys-dotarl-do-branzy-chemicznej,1210089,3128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach