globus0007 0 Napisano 17 Listopada 2007 pewnie że chcem.... albo wstaw na strone, albo jak nie to wyślij mi na mejla:) będę wdzięczny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek1036 0 Napisano 17 Listopada 2007 Witam. Czy ktos moze mi powiedziec co moze byc przyczyna tego ze w moim MF 3070 po jakis 2 tyg stania zginelo sprzeglo??? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 17 Listopada 2007 nietrzyma oring i ucieka olej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 17 Listopada 2007 MF 8110 Dynaschift 135 KM Rocznik 98 Przepraszam globus0007 ze to wszystko tak dlugo trwalo jezeli masz jakies pytania to wal smialo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 17 Listopada 2007 Ładna maszynka:) Tylko spod ciągnika ci coś kapie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek1036 0 Napisano 17 Listopada 2007 A powiedz dokladnie gdzie ten oring sie znajduje i czy duzo jest rozbierania zeby go wymienic??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 17 Listopada 2007 Ładna maszynka:) Tylko spod ciągnika ci coś kapie.... Masz racje ta plama oleju jest po wczesniejszym postoju ciagnika po nocy z walka WOM mi kapie uszczelniacz do wymiany masz dobre oko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
coolczak 0 Napisano 18 Listopada 2007 Tony ja mam tylko taką naklejkę dotyczącą womu. Nie będzei 1000obr/min [/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tony 0 Napisano 18 Listopada 2007 Na przedniej szybie powinieneś mieć dużą naklejkę z tabelą prędkości na każdym biegu i na niej zaznaczone prędkości wom. U mnie jest zaznaczone że powyżej 1900 obr/min wom jest na 1000 obr/min. A co do zasilania orbitrolu (wspomagania) to masz olejem ze skrzyni??? U mnie jest oddzielna pompa z własnym zbiorniczkiem na olej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majsterpr 0 Napisano 18 Listopada 2007 witam ! Czy ktoś może mi pomoc!? Nie wiem jaki jest polski odpowiednik oleju do skrzyni biegów MF 3070. Pliiiis, pomózcie albo nakierujcie mnie gdzie mogę znalezc taką informację pozdrowionka i z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 18 Listopada 2007 witam ! Czy ktoś może mi pomoc!? Nie wiem jaki jest polski odpowiednik oleju do skrzyni biegów MF 3070. Pliiiis, pomózcie albo nakierujcie mnie gdzie mogę znalezc taką informację pozdrowionka i z góry dziękuję.Poczytaj wcześniejsze posty w tym temacie. Była juz mowa o tym. a tak na marginesie to nie radze eksperymentować z olejem w tych ciagnikach.Sam miałem 3070 i jeździłem na Fuhsie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikruss 0 Napisano 18 Listopada 2007 Polskie oleje sobie odpusc niestety zainwestuj w zachodnie np. Mobil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
coolczak 0 Napisano 19 Listopada 2007 Tony ja mam tylko taką naklejkę dotyczącą womu. Nie będzei 1000obr/min [/img] Ja mam do orbitrola poprowadzone rurki ze skrzyni i żadnego zbiorniczka. No mówię Ci, że ten ciągnik nie jest raczej typowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
coolczak 0 Napisano 19 Listopada 2007 Na przedniej szybie powinieneś mieć dużą naklejkę z tabelą prędkości na każdym biegu i na niej zaznaczone prędkości wom. U mnie jest zaznaczone że powyżej 1900 obr/min wom jest na 1000 obr/min. A co do zasilania orbitrolu (wspomagania) to masz olejem ze skrzyni??? U mnie jest oddzielna pompa z własnym zbiorniczkiem na olej. Ja mam do orbitrola poprowadzone rurki ze skrzyni i żadnego zbiorniczka. No mówię Ci, że ten ciągnik nie jest raczej typowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek20 0 Napisano 19 Listopada 2007 witam ! Czy ktoś może mi pomoc!? Nie wiem jaki jest polski odpowiednik oleju do skrzyni biegów MF 3070. Pliiiis, pomózcie albo nakierujcie mnie gdzie mogę znalezc taką informację pozdrowionka i z góry dziękuję.Poczytaj wcześniejsze posty w tym temacie. Była juz mowa o tym. a tak na marginesie to nie radze eksperymentować z olejem w tych ciagnikach.Sam miałem 3070 i jeździłem na Fuhsie. Nie zgadzam się z tym zdaniem wcale. Nieprawda że wszystko co zachodnie jest najlepsze , natomiast napewno jest najdroższe . Temat oleju do MF 3060 (taki mam) przerabiałem dwa lata temu . Też były głosy że tylkoFuchs , ale cena ok. 20 zł przy pojemności skrzyni 55 l , i do tego filtr Fletguarda za 400 zł zmotywowało mnie do poszukiwań . I wcale się nie pomyliłem jest polski olej o polowe tańszy i o identycznych parametrach to orlenowski Agrostou . Parametry Fuchsa i Agrostou dla (niedowiarków ) można bez problemów znaleść w necie i porównać , ja dodatkowo poprosiłemo konsultacje znajomego z laboratorium w Orlenie (jestem z Płocka) i różnice wyszły kosmetyczne. Agrostou można lać tak jak Fuchsa do skrzyni i silnika.Jeżdzę na tym oleju dwa lata i w zimie nie ma problemów z rozruchem czy z palącymi się kontrolkami przy zimnym silniku. Uważam że nie należy przesadzać z twierdzeniem że wszystko co zagraniczne to najlepsze , to już nie te czasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
coolczak 0 Napisano 19 Listopada 2007 witam ! Czy ktoś może mi pomoc!? Nie wiem jaki jest polski odpowiednik oleju do skrzyni biegów MF 3070. Pliiiis, pomózcie albo nakierujcie mnie gdzie mogę znalezc taką informację pozdrowionka i z góry dziękuję.Poczytaj wcześniejsze posty w tym temacie. Była juz mowa o tym. a tak na marginesie to nie radze eksperymentować z olejem w tych ciagnikach.Sam miałem 3070 i jeździłem na Fuhsie. Nie zgadzam się z tym zdaniem wcale. Nieprawda że wszystko co zachodnie jest najlepsze , natomiast napewno jest najdroższe . Temat oleju do MF 3060 (taki mam) przerabiałem dwa lata temu . Też były głosy że tylkoFuchs , ale cena ok. 20 zł przy pojemności skrzyni 55 l , i do tego filtr Fletguarda za 400 zł zmotywowało mnie do poszukiwań . I wcale się nie pomyliłem jest polski olej o polowe tańszy i o identycznych parametrach to orlenowski Agrostou . Parametry Fuchsa i Agrostou dla (niedowiarków ) można bez problemów znaleść w necie i porównać , ja dodatkowo poprosiłemo konsultacje znajomego z laboratorium w Orlenie (jestem z Płocka) i różnice wyszły kosmetyczne. Agrostou można lać tak jak Fuchsa do skrzyni i silnika.Jeżdzę na tym oleju dwa lata i w zimie nie ma problemów z rozruchem czy z palącymi się kontrolkami przy zimnym silniku. Uważam że nie należy przesadzać z twierdzeniem że wszystko co zagraniczne to najlepsze , to już nie te czasy. ORLEN OIL AGRO STOU 10 W/30Charakterystyka ogólna:Wielofunkcyjny olej do sprzętu rolniczego. Zastosowanie:Uniwersalny, wielofunkcyjny olej silnikowo-przekładniowo-hydrauliczny. Przeznaczony jest do stosowania głównie w sprzęcie rolniczym do smarowania silników, różnego typu przekładni, sprzęgieł, w mokrych hamulcach a także w systemach hydraulicznych. Zalecany do zespołów z wymaganiami Limited Slip Opakowania:Klasa lepkości:SAE: 10W/30Klasa jakości:API: CF-4/GL-4 ISO: HV DIN: HVLP Aprobaty: John Deere J 27 Normy, aprobaty, specyfikacje:Spełnia specyfikacje: Massey Ferguson M1139, M1144,Ford M2C 159B,Ford 30/40 series,Allison C-4,Caterpillar TO-2,ZF TE-ML 06B, 06C, 07B,Daimler Chrysler 227.1, 228.1 BARDZO DOBRY OLEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 19 Listopada 2007 10W/30 moim zdaniem ok tylko najgorzej latem gdy temp. około 30 stopni celsjusza to już powinien być /40 lub /50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
coolczak 0 Napisano 19 Listopada 2007 10W/30 moim zdaniem ok tylko najgorzej latem gdy temp. około 30 stopni celsjusza to już powinien być /40 lub /50 Cały pic polega na tym, że dobry olej nie traci właściwości w każdej temperaturze i ma podobną gęstość przy -20 i +30 st., a ten wg. producenta tak ma mieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel5314 0 Napisano 20 Listopada 2007 witam czy ten ciagnik http://www.allegro.pl/item272053672_massey_ferguson_690_stan_bardzo_dobry.html jest wart ych pieniedzy , prosze o rady jego wady zalety itp !!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tony 0 Napisano 20 Listopada 2007 Dobrze utrzymany, ładnie odmalowany, wszystkie blachy oryginalne, na pierwszy rzut oka i na tyle co można powiedzieć ze zdjęć to bardzo ładny, prawie jak nowy, cena trochę wysoka, ale jeśli z mechaniką jest tak ładnie jak z wyglądem to myślę że wart jest 40 tys. A jeśli chodzi o ten model to jest to ciągnik typowo mechaniczny 0 elektroniki zbudowany bardzo podobnie jak 255. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
coolczak 0 Napisano 20 Listopada 2007 witam czy ten ciagnik http://www.allegro.pl/item272053672_massey_ferguson_690_stan_bardzo_dobry.html jest wart ych pieniedzy , prosze o rady jego wady zalety itp !!!!!! Mam 698 1988 rok, i chodzi świetnie, tylko sprawdź wałek wom pod obciążeniem i jeśli się załącza z dłuższym opóźnieniem to możesz mieć pompę wspomgającą potem do wymiany. I tych motogodzin ma mało jak na ten wiek, może nie kręcony, ale musisz sam ocenić czy są prawdziwe, szczególnie po silniku. Podnośnik sprawdź jak podnosi coś ciężkiego, jeśli nie szarpie to OK. To są już duże pieniądze to musi być idealny ten ciągnik, ale warto bo nie ma elektroniki i nie będzie kłopotów ze skrzynią, a silnik bardzo elastyczny, mam pług grudziądzki 5 cio skibowy, nie największy no ale dla niego to zabawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
coolczak 0 Napisano 20 Listopada 2007 witam czy ten ciagnik http://www.allegro.pl/item272053672_massey_ferguson_690_stan_bardzo_dobry.html jest wart ych pieniedzy , prosze o rady jego wady zalety itp !!!!!! Mam 698 1988 rok, i chodzi świetnie, tylko sprawdź wałek wom pod obciążeniem i jeśli się załącza z dłuższym opóźnieniem to możesz mieć pompę wspomgającą potem do wymiany. I tych motogodzin ma mało jak na ten wiek, może nie kręcony, ale musisz sam ocenić czy są prawdziwe, szczególnie po silniku. Podnośnik sprawdź jak podnosi coś ciężkiego, jeśli nie szarpie to OK. To są już duże pieniądze to musi być idealny ten ciągnik, ale warto bo nie ma elektroniki i nie będzie kłopotów ze skrzynią, a silnik bardzo elastyczny, mam pług grudziądzki 5 cio skibowy, nie największy no ale dla niego to zabawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majsterpr 0 Napisano 20 Listopada 2007 Wielkie dzieki za taki szeroko odzew na moją prośbę. Rozjaśniliscie mi bardzo ten problem, chyba zdecyduje się na Orlen agro i zobaczymy Jeszcze raz bardzo dziekuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan222 0 Napisano 21 Listopada 2007 Co może być przyczyną, że nie dochodzi płyn(woda) do nagrzewnicy w kabinie? Zawór przy nagrzewnicy jest OK przewody są drożne do samej pompy wodnej bo bez problemu przedmuchałem je ustami (czyli nie są zatkane) mimo to pompa wcale nie podaje wody na nagrzewnicę (gdy odłączyłem przewód od nagrzewnicy i zapaliłem ciągnik nic z przewodu nie poleciało "zerowe ciśnienie"! Co jest grane?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 21 Listopada 2007 pompa padnieta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach