ROLAS 222 0 Napisano 28 Października 2013 bo karencja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 28 Października 2013 jest jeszcze chwastox, tanio i skutecznie na samosiewy, myślę że 1-1,5 litra trio powinno wystarczyć,masz na myśli stosowanie jesienne? Jeśli tak to kiedy można by było dać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 28 Października 2013 bo karencja[/quotejaka karencja?8g granstaru czy tam czego chcecie-tanio szybko i na temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 28 Października 2013 Grześ na etykiecie pisze ma możliwość stosowania jesiennego kiedyś sąsiad pryskał pszenicę wiosną chwastoxem w czasie gdy rzepak strzelał w łodygę, był jakiś tam wiatr to podpalił rzepak około 3 metrów , jeśli jeszcze nie pryskałeś od miotły to możesz pojechać expertem met, powinien załatwić samosiewy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 29 Października 2013 bo karencja[/quotejaka karencja?8g granstaru czy tam czego chcecie-tanio szybko i na temat Myślałem o tym ale prawdopodobnie za 17 miesięcy pójdą tom buraki. Dlatego całe zamieszanie.malkolm2 niby jest ale kiedy? Wiem czy doczekam się takiej pogody- raczej dopiero na wiosnę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 29 Października 2013 po 8g granstaru to możesz zasiać buraki nawet jak pszenica wymarznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 29 Października 2013 Co ma zwalczyć 8g granstaru ? przecież nie ma takiej dawki na nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 29 Października 2013 rzepak kolego rzepak!!w ramach testu nie umyj opryskiwacza po sulfonylomoczniku i jedz opryskaj rzepak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorfik 0 Napisano 29 Października 2013 granstar ma rejestracje na wiosne, ja słyszałem o dawce 10g akurat.Teoretycznie kombinacja ciekawa i rozważana przeze mnie, ostatecznie sobie odpuściłem. U mnie miało to iść z kompletem w fazie 2 liści tak jak zalecaja granstar. ostateczenie poszedł sam komplet 0,5l ale w fazie szpilki nawet czasem bardzo wczzesnej szpilki i rzepak narazie ładnie pada. Tam gdzie chaber dałem w fazie 2 liści jeszcze 1l tolurexu na probe, choc ktoś tu pisał, że 1l na chabra to jak swiecenie woda i nic nie da.2 razy jeżdzenie ale wiele tego nie było a moze jakies doswiadczenie bedzie Stosowal juz ktos ten granstar z czyms jesienia ? W jakiej fazie i jaka skuteczność przeciwko rzepakowi i chabrowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 29 Października 2013 komplet0,4 +tolurex 1l to sprawdzony patent-możesz zadzwonic do mariusza z bayeraco do granstaru u mnie zawsze idzie taka wkładka na pola po rzepaku i samosiewu brassica napus tam nie uświadczyszjutro na próbe na pszenżyto po ziemniakach idzie expert0,25+dff0,15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 30 Października 2013 Granstaru już nie ma najwyżej Tribex 75 WG również zawiera tribenuron metylowy Środek nie stwarza zagrożenia dla roślin uprawianych w następnym sezonie wegetacyjnym /można siać po nim buraki. Działa wyłącznie przez liście więc chwasty muszą być na wierzchu. Silna rosa lub opady występujące do 4 godzin po zabiegu mogą obniżyć skuteczność działania środka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon87 0 Napisano 30 Października 2013 jakie srodki i ile zabiegow na grzyba stosujecie? jak nie zalezy mi na parametrach jeden zabieg starczy? pytam juz bo nie bardzo sie znam a chce koszt sobie mniej wiecej policzyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 30 Października 2013 Granstaru już nie ma najwyżej Tribex 75 WG również zawiera tribenuron metylowy Środek nie stwarza zagrożenia dla roślin uprawianych w następnym sezonie wegetacyjnym /można siać po nim buraki. Działa wyłącznie przez liście więc chwasty muszą być na wierzchu. Silna rosa lub opady występujące do 4 godzin po zabiegu mogą obniżyć skuteczność działania środka.Mądrze piszesz ale ile tego dać- 10g starczy na rzepak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 31 Października 2013 Rozmawiałem z przedstawicielem że na pierwsze 2 liście rzepaku trzeba dać 15g Granstaru 75WG albo generyka i w takiej fazie rzepaku trzeba pryskać min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 31 Października 2013 Ojciec zastosował pierwszy raz do kompletu tolurex, ale czy charba to utrzyma przy takiej pogodzie to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 31 Października 2013 w jakich dawkach stosowałeś komplet z tolurexem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon87 0 Napisano 1 Listopada 2013 panowie moddus dziala rozkrzewiajaco?? dawkca ccc dana w fazie krzewienia 1 l nie skrocvi rosliny? nie podziala i rozkrzewiajaco i skrocajaco? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 3 Listopada 2013 Jak chcę coś rozkrzewić to daję w pierwszej fazie 1lCCC, w tej dawce nie ma co myśleć o skróceniu a następnie daję moduss wówczas efekt jest wyśmienity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon87 0 Napisano 4 Listopada 2013 do kiedy wegetacja wiosenna trwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qwerty1 0 Napisano 5 Listopada 2013 Czy ktoś z was stosował CCC razem z RSM wiosną na krzewienie w jakiej dawce i czy efekt był zadawalający ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 5 Listopada 2013 co wy wszyscy z tym dokrzewianiem.jak sie sieje w terminie to po co ccc.wiecej zaszkodzi niz pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 5 Listopada 2013 chyba myslą że oszczędzą na saletrze dając ccc.250 kg saletry na start lepsze niż ccc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 5 Listopada 2013 wspomagają koledzy koncerny nawozowe i chemiczne przy okazji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomass12345 0 Napisano 6 Listopada 2013 chyba myslą że oszczędzą na saletrze dając ccc.250 kg saletry na start lepsze niż ccc Sławku mylisz pojęcia..... Tu nie chodzi o jakieś oszczędności na dawce startowej azotu,tylko podając CCC w pierwszej kolejności chodzi o zwiększenie liczebności pędów generatywnych i co najważniejsze o uregulowanie i wyrównanie łanu. Większość uprawiających pszenicę wie jeszcze że CCC to nie wszystko aby osiągnąć zamierzony cel potrzebny jest jeszcze odpowiedni poziom nawożenia,agrotechnika i co najważniejsze ODPOWIEDNIA ILOŚĆ WODY na wytworzenie odpowiedniej masy ziarna. Bez tych czynników choćbyś nie wiem ile miał źdźbeł produkcyjnych nie uzyskasz plonu ponieważ roślina w krytycznym momencie sama je sobie zredukuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 6 Listopada 2013 stosował ktoś z was boxera?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach