Skocz do zawartości
ekofarmer

Ceny jaj spożywczych

Rekomendowane odpowiedzi

P .yoyo,-lamie sie panu struktura osobowości.Co do cen jaja z poza uni europejskiej wjadą do polski ,cena zakupu 0,22 gr-0,28 za kl.L ramach kontyngentu lub z cłem ok.7,5gr,za sztukę,sa granice podnoszenia cen,ale jak czegoś niema? ja nie chwale sie jakie mam ceny klatkowe jajko nie stanowi u mnie znaczącej sprzedaży Po 1zl. za 1 szt osiągam ta cene od 15 lat także te wasze 52 gr. co to jest? panie jojo.

 

Eleganckie jaja z Ukrainy do nas wjeżdżają od 1,5 miesiąca, z pięknym nadrukiem na początku [3PL] (jak wieść niesie)...

 

I specjalnie nie wpłynęło to na zatrzymanie progresu cenowego... radzę się przygotować na drogie święta.

Może być tak, że jeszcze z upominkami będą przyjeżdżać żeby towar wogóle dostać...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Osoby ktore kupują jaja za wschodniej lub południowej granicy nie uwazaja na fipronil. Slyszalem o przypadkach zakupu jaj z gwarancją i badaniami , a po przyjedzie okazjuje sie , że fipronil byl stosowany i jajka trzeba utylizowac. Wiec kto chce niech ryzykuje.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
....nie zrozumieliśmy się!!! Biedronka zapłaciła 0,23 za jajo w najgorszym z czasów. Dziś zapłaci 0.40 co daje średnią powyżej 0,30.

 

Istotne było też ostatnie zdanie ("Może niech pośrednik dostanie taką samą cenę przez cały rok, jak Biedronka, skoro gwarantuje ona taką stabilizację...") - czyli 0,23gr, ale nie 18gr. Tak samo 40gr, ale nie 48gr, ani nie 56gr, jak się niektórym już marzy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A tak szczerze mówiąc, to pośrednik powinien mieć cenę delikatnie niższą, niż Biedronka, bo gdzieś jeszcze musi zostać zarobek dla detalisty. Markety są już sprzedawcami detalicznymi, dla ostatecznego odbiorcy - konsumenta.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
A tak szczerze mówiąc, to pośrednik powinien mieć cenę delikatnie niższą, niż Biedronka, bo gdzieś jeszcze musi zostać zarobek dla detalisty. Markety są już sprzedawcami detalicznymi, dla ostatecznego odbiorcy - konsumenta.

 

Oczywiście przestrzeń na zarobek dla detalisty powinien zrobić producent, innej ewentualności nie bierzesz pod uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeden z komentarzy pod artykułem że w Biedronkach nie ma jajek:

 

A ileż to razy słyszałem - "wspieraj krajowych producentów", "kupuj Polskie" itd... I co się okazuje? Faka w ryj się dostaje. Jak producent ledwo przędzie to prosi - kupujcie, kupujcie moje, Polskie, dobre... A jak ma intratny rynek zbytu to pokazuje środkowy palec rodakom i sprzedaje gdzie jest to bardziej rentowne. Wiec nie ma co być sentymentalnym - oni wolą sprzedawać gdzie drożej, my kupujmy gdzie taniej.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Jeden z komentarzy pod artykułem że w Biedronkach nie ma jajek:

 

A ileż to razy słyszałem - "wspieraj krajowych producentów", "kupuj Polskie" itd... I co się okazuje? Faka w ryj się dostaje. Jak producent ledwo przędzie to prosi - kupujcie, kupujcie moje, Polskie, dobre... A jak ma intratny rynek zbytu to pokazuje środkowy palec rodakom i sprzedaje gdzie jest to bardziej rentowne. Wiec nie ma co być sentymentalnym - oni wolą sprzedawać gdzie drożej, my kupujmy gdzie taniej.

 

Ciekawe czy autor tego wpisu poszedłby do pracy w polskiej firmie czy tez wybrałby emigrację za 3 razy większe pieniądze?

I jeszcze jedno, nikogo nie dziwi gdy jajko od 10 lat kosztuje tyle samo, czy ktokolwiek pracuje za takie same pieniądze jak 10 lat temu???

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
A tak szczerze mówiąc, to pośrednik powinien mieć cenę delikatnie niższą, niż Biedronka, bo gdzieś jeszcze musi zostać zarobek dla detalisty. Markety są już sprzedawcami detalicznymi, dla ostatecznego odbiorcy - konsumenta.

 

Oczywiście przestrzeń na zarobek dla detalisty powinien zrobić producent, innej ewentualności nie bierzesz pod uwagę.

 

Skoro producent może dać dla detalisty obecnie po 0,40gr a dla biedronki po 0,30 to dlaczego dla pośrednika o,56 gr? Tego nie mogę zrozumieć i za pewne z tego powodu są takie zawirowania na tym forum. Czyli producent decyduje jednak o tym zarobku innych i innej ewentualności panie kaczrub ja nie widzę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

 

artykuł jest o tym, że jeśli weteryniarz zadecyduje o skierowaniu skażonych jaj do przetwórstwa w celu obróbki cieplnej to wtedy producent nie dostanie odszkodowania. więc ja się pytam w czym problem i za co producent powinien dostać odszkodowanie skoro z przetwórstwem dobrze się pracuje o czym świadczy aktualna cena skupu 7,50 netto/kg ? niech za salcie zabiorą 20% to i tak zostaje 6.

przy aktualnym stanie wiedzy wewnątrz- rynkowej, która mówi o kosztach produkcji na poziomie 0,20/szt. nie pozostaje nic innego jak skakać z radości i otwierać swoje banki, żeby pożyczyć nam pośrednikom kesz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

no i Pani Joanna nie wie co pisze twierdząc, że do przetwórstwa zdecydowanie mniej korzystniej sprzeda swój towar. podobno płaci lepiej niż pośrednik i detal czyż nie ?

 

 

" Jeśli w myśl proponowanych zasad lekarz weterynarii nie wyda nakazu likwidacji zarażonego stada kur niosek, a jedynie zarządzi kierowanie jaj do przetwórstwa, to producent nie będzie miał podstaw do ubiegania się o odszkodowanie. Hodowcy pozostaną dwa wyjścia: albo poniesie koszty utrzymania stada zakażonego, a wyprodukowane jaja będą mogły być sprzedawane jedynie po zdecydowanie niższych cenach do przemysłu, albo będzie mógł zlikwidować stado na własny koszt, nie mając możliwości uzyskania odszkodowania, które jest niezbędne do odtworzenia stada – tłumaczy Joanna Chinalska "

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No to po handlu, jak już ktoś wcześniej pisał. Ja się nie będę nawet spierał ile, komu i za ile jajko schodzi na punktach. Po prostu myślę, że już przyszły tydzień pokaże. Możecie panowie wołać nawet 70gr. Efekt będzie widoczny. Moje osobiste zdanie - o podwyżce (choćby o 2gr od poniedziałku ) można zapomnieć. Byłoby chyba dla wszystkich dobrze, jakby w marketach podrożało. Ptaszki ćwierkają, że jajco dla nich już w drodze (podobno). No zobaczymy.

Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

 

artykuł jest o tym, że jeśli weteryniarz zadecyduje o skierowaniu skażonych jaj do przetwórstwa w celu obróbki cieplnej to wtedy producent nie dostanie odszkodowania. więc ja się pytam w czym problem i za co producent powinien dostać odszkodowanie skoro z przetwórstwem dobrze się pracuje o czym świadczy aktualna cena skupu 7,50 netto/kg ? niech za salcie zabiorą 20% to i tak zostaje 6.

przy aktualnym stanie wiedzy wewnątrz- rynkowej, która mówi o kosztach produkcji na poziomie 0,20/szt. nie pozostaje nic innego jak skakać z radości i otwierać swoje banki, żeby pożyczyć nam pośrednikom kesz

Misio, czy Ty żartujesz, czy naprawdę jesteś upośledzony ?

Jeśli to rozporządzenie wejdzie w życie, to będziesz kupował jajko nie 50 gr, a po 1,5 zł !

 

Jak na fermie wykryją salmonellę, to możesz oddać ją TYLKO na przetwórstwo. Ale przetwórstwo nie ma obowiązku kupować takiego jajka. No, chyba, że po 10 gr za kg. Ferma może przyjąć takie warunki ....albo może zakopać towar. Innego wyjścia nie ma.

Poza tym, co ze stadem ? Żadna rzeźnia Ci go nie przyjmie.... chyba, że 1gr/kg. (tyle mi ostanio zapłacili za ubój sanitarny). Możesz się zgodzić, lub .... utrzymywać stado oddają jaj po 10 gr/kg na przetwórstwo.

 

TO JEST KONEC DROBIARSTWA W POLSCE !

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
No to po handlu, jak już ktoś wcześniej pisał. Ja się nie będę nawet spierał ile, komu i za ile jajko schodzi na punktach. Po prostu myślę, że już przyszły tydzień pokaże. Możecie panowie wołać nawet 70gr. Efekt będzie widoczny. Moje osobiste zdanie - o podwyżce (choćby o 2gr od poniedziałku ) można zapomnieć. Byłoby chyba dla wszystkich dobrze, jakby w marketach podrożało. Ptaszki ćwierkają, że jajco dla nich już w drodze (podobno). No zobaczymy.

Powodzenia.

Masz rację- już po handlu. Najdalej za pół roku nie będziesz w Polsce miał od kogo kupować jajek więc i handlu nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

 

artykuł jest o tym, że jeśli weteryniarz zadecyduje o skierowaniu skażonych jaj do przetwórstwa w celu obróbki cieplnej to wtedy producent nie dostanie odszkodowania. więc ja się pytam w czym problem i za co producent powinien dostać odszkodowanie skoro z przetwórstwem dobrze się pracuje o czym świadczy aktualna cena skupu 7,50 netto/kg ? niech za salcie zabiorą 20% to i tak zostaje 6.

przy aktualnym stanie wiedzy wewnątrz- rynkowej, która mówi o kosztach produkcji na poziomie 0,20/szt. nie pozostaje nic innego jak skakać z radości i otwierać swoje banki, żeby pożyczyć nam pośrednikom kesz

Misio, czy Ty żartujesz, czy naprawdę jesteś upośledzony ?

Jeśli to rozporządzenie wejdzie w życie, to będziesz kupował jajko nie 50 gr, a po 1,5 zł !

 

Jak na fermie wykryją salmonellę, to możesz oddać ją TYLKO na przetwórstwo. Ale przetwórstwo nie ma obowiązku kupować takiego jajka. No, chyba, że po 10 gr za kg. Ferma może przyjąć takie warunki ....albo może zakopać towar. Innego wyjścia nie ma.

Poza tym, co ze stadem ? Żadna rzeźnia Ci go nie przyjmie.... chyba, że 1gr/kg. (tyle mi ostanio zapłacili za ubój sanitarny). Możesz się zgodzić, lub .... utrzymywać stado oddają jaj po 10 gr/kg na przetwórstwo.

 

TO JEST KONEC DROBIARSTWA W POLSCE !

 

 

tak bo weteryniarz doniesie na producenta do przetworstwa, ze ma salcie i wskaze za jaka cene maja kupic. jak koniec drobiarstwa to znikaj z forum i zmien piaskownice, a nie obrazaszz innych

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

 

artykuł jest o tym, że jeśli weteryniarz zadecyduje o skierowaniu skażonych jaj do przetwórstwa w celu obróbki cieplnej to wtedy producent nie dostanie odszkodowania. więc ja się pytam w czym problem i za co producent powinien dostać odszkodowanie skoro z przetwórstwem dobrze się pracuje o czym świadczy aktualna cena skupu 7,50 netto/kg ? niech za salcie zabiorą 20% to i tak zostaje 6.

przy aktualnym stanie wiedzy wewnątrz- rynkowej, która mówi o kosztach produkcji na poziomie 0,20/szt. nie pozostaje nic innego jak skakać z radości i otwierać swoje banki, żeby pożyczyć nam pośrednikom kesz

Misio, czy Ty żartujesz, czy naprawdę jesteś upośledzony ?

Jeśli to rozporządzenie wejdzie w życie, to będziesz kupował jajko nie 50 gr, a po 1,5 zł !

 

Jak na fermie wykryją salmonellę, to możesz oddać ją TYLKO na przetwórstwo. Ale przetwórstwo nie ma obowiązku kupować takiego jajka. No, chyba, że po 10 gr za kg. Ferma może przyjąć takie warunki ....albo może zakopać towar. Innego wyjścia nie ma.

Poza tym, co ze stadem ? Żadna rzeźnia Ci go nie przyjmie.... chyba, że 1gr/kg. (tyle mi ostanio zapłacili za ubój sanitarny). Możesz się zgodzić, lub .... utrzymywać stado oddają jaj po 10 gr/kg na przetwórstwo.

 

TO JEST KONEC DROBIARSTWA W POLSCE !

 

 

i w dodatku piszesz maslo maslane, bo ja mowilem wlasnie o tym, ze trzeba oddac na przetworstwo, a ty sie powtarzasz.. mowilem tez o tym jak fajnie placi 8 pln a ty mi pier.. o 10gr/kg. zastanow sie co piszesz, ewentualnie zadzwon na nowa sol i zapytaj ile zaplaca ci za salcie.. skoro ceny byly 10 lat ponizej jakiejkolwiek oplacalnosci a teraz ma byc W KONCU SUPER to nie wiem w czym jest problem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

 

artykuł jest o tym, że jeśli weteryniarz zadecyduje o skierowaniu skażonych jaj do przetwórstwa w celu obróbki cieplnej to wtedy producent nie dostanie odszkodowania. więc ja się pytam w czym problem i za co producent powinien dostać odszkodowanie skoro z przetwórstwem dobrze się pracuje o czym świadczy aktualna cena skupu 7,50 netto/kg ? niech za salcie zabiorą 20% to i tak zostaje 6.

przy aktualnym stanie wiedzy wewnątrz- rynkowej, która mówi o kosztach produkcji na poziomie 0,20/szt. nie pozostaje nic innego jak skakać z radości i otwierać swoje banki, żeby pożyczyć nam pośrednikom kesz

Misio, czy Ty żartujesz, czy naprawdę jesteś upośledzony ?

Jeśli to rozporządzenie wejdzie w życie, to będziesz kupował jajko nie 50 gr, a po 1,5 zł !

 

Jak na fermie wykryją salmonellę, to możesz oddać ją TYLKO na przetwórstwo. Ale przetwórstwo nie ma obowiązku kupować takiego jajka. No, chyba, że po 10 gr za kg. Ferma może przyjąć takie warunki ....albo może zakopać towar. Innego wyjścia nie ma.

Poza tym, co ze stadem ? Żadna rzeźnia Ci go nie przyjmie.... chyba, że 1gr/kg. (tyle mi ostanio zapłacili za ubój sanitarny). Możesz się zgodzić, lub .... utrzymywać stado oddają jaj po 10 gr/kg na przetwórstwo.

 

TO JEST KONEC DROBIARSTWA W POLSCE !

 

 

tak bo weteryniarz doniesie na producenta do przetworstwa, ze ma salcie i wskaze za jaka cene maja kupic. jak koniec drobiarstwa to znikaj z forum i zmien piaskownice, a nie obrazaszz innych

Ty nie żartowałeś, Ty naprawdę jesteś upośledzony.

Może niech kto inny Ci to wytłumaczy. Mi szkoda na Ciebie czasu. Widać, że mało jajkiem handlujesz i jakoś nie wierze w te Twoje 300 punktów w 4 województwach. Inaczej wiedziałbyś dobrze, co to jest sprawozdanie z badań, bo sam brałbyś je od producenta przy każdej dostawie. Nie masz żadnego pojęcia o obiegu dokumentów w handlu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

 

artykuł jest o tym, że jeśli weteryniarz zadecyduje o skierowaniu skażonych jaj do przetwórstwa w celu obróbki cieplnej to wtedy producent nie dostanie odszkodowania. więc ja się pytam w czym problem i za co producent powinien dostać odszkodowanie skoro z przetwórstwem dobrze się pracuje o czym świadczy aktualna cena skupu 7,50 netto/kg ? niech za salcie zabiorą 20% to i tak zostaje 6.

przy aktualnym stanie wiedzy wewnątrz- rynkowej, która mówi o kosztach produkcji na poziomie 0,20/szt. nie pozostaje nic innego jak skakać z radości i otwierać swoje banki, żeby pożyczyć nam pośrednikom kesz

Misio, czy Ty żartujesz, czy naprawdę jesteś upośledzony ?

Jeśli to rozporządzenie wejdzie w życie, to będziesz kupował jajko nie 50 gr, a po 1,5 zł !

 

Jak na fermie wykryją salmonellę, to możesz oddać ją TYLKO na przetwórstwo. Ale przetwórstwo nie ma obowiązku kupować takiego jajka. No, chyba, że po 10 gr za kg. Ferma może przyjąć takie warunki ....albo może zakopać towar. Innego wyjścia nie ma.

Poza tym, co ze stadem ? Żadna rzeźnia Ci go nie przyjmie.... chyba, że 1gr/kg. (tyle mi ostanio zapłacili za ubój sanitarny). Możesz się zgodzić, lub .... utrzymywać stado oddają jaj po 10 gr/kg na przetwórstwo.

 

TO JEST KONEC DROBIARSTWA W POLSCE !

 

 

tak bo weteryniarz doniesie na producenta do przetworstwa, ze ma salcie i wskaze za jaka cene maja kupic. jak koniec drobiarstwa to znikaj z forum i zmien piaskownice, a nie obrazaszz innych

Ty nie żartowałeś, Ty naprawdę jesteś upośledzony.

Może niech kto inny Ci to wytłumaczy. Mi szkoda na Ciebie czasu. Widać, że mało jajkiem handlujesz i jakoś nie wierze w te Twoje 300 punktów w 4 województwach. Inaczej wiedziałbyś dobrze, co to jest sprawozdanie z badań, bo sam brałbyś je od producenta przy każdej dostawie. Nie masz żadnego pojęcia o obiegu dokumentów w handlu.

 

 

 

jakie sprawozdanie z badań ?? człowieku o czym ty piszesz ?? skąd nagle sobie wymyśliłeś coś o obiegu dokumentów i jakichś wyników badań ?? może jeszcze o hdi się do mnie (słowo zostało usunięte) buhahahaha

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

 

artykuł jest o tym, że jeśli weteryniarz zadecyduje o skierowaniu skażonych jaj do przetwórstwa w celu obróbki cieplnej to wtedy producent nie dostanie odszkodowania. więc ja się pytam w czym problem i za co producent powinien dostać odszkodowanie skoro z przetwórstwem dobrze się pracuje o czym świadczy aktualna cena skupu 7,50 netto/kg ? niech za salcie zabiorą 20% to i tak zostaje 6.

przy aktualnym stanie wiedzy wewnątrz- rynkowej, która mówi o kosztach produkcji na poziomie 0,20/szt. nie pozostaje nic innego jak skakać z radości i otwierać swoje banki, żeby pożyczyć nam pośrednikom kesz

Misio, czy Ty żartujesz, czy naprawdę jesteś upośledzony ?

Jeśli to rozporządzenie wejdzie w życie, to będziesz kupował jajko nie 50 gr, a po 1,5 zł !

 

Jak na fermie wykryją salmonellę, to możesz oddać ją TYLKO na przetwórstwo. Ale przetwórstwo nie ma obowiązku kupować takiego jajka. No, chyba, że po 10 gr za kg. Ferma może przyjąć takie warunki ....albo może zakopać towar. Innego wyjścia nie ma.

Poza tym, co ze stadem ? Żadna rzeźnia Ci go nie przyjmie.... chyba, że 1gr/kg. (tyle mi ostanio zapłacili za ubój sanitarny). Możesz się zgodzić, lub .... utrzymywać stado oddają jaj po 10 gr/kg na przetwórstwo.

 

TO JEST KONEC DROBIARSTWA W POLSCE !

 

 

tak bo weteryniarz doniesie na producenta do przetworstwa, ze ma salcie i wskaze za jaka cene maja kupic. jak koniec drobiarstwa to znikaj z forum i zmien piaskownice, a nie obrazaszz innych

Ty nie żartowałeś, Ty naprawdę jesteś upośledzony.

Może niech kto inny Ci to wytłumaczy. Mi szkoda na Ciebie czasu. Widać, że mało jajkiem handlujesz i jakoś nie wierze w te Twoje 300 punktów w 4 województwach. Inaczej wiedziałbyś dobrze, co to jest sprawozdanie z badań, bo sam brałbyś je od producenta przy każdej dostawie. Nie masz żadnego pojęcia o obiegu dokumentów w handlu.

 

 

 

jakie sprawozdanie z badań ?? człowieku o czym ty piszesz ?? skąd nagle sobie wymyśliłeś coś o obiegu dokumentów i jakichś wyników badań ?? może jeszcze o hdi się do mnie (słowo zostało usunięte) buhahahaha

 

 

i punktów mam już 734 i niedługo cie wykupie z dożywotnim zakazem zbliżania się do interesów

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

 

artykuł jest o tym, że jeśli weteryniarz zadecyduje o skierowaniu skażonych jaj do przetwórstwa w celu obróbki cieplnej to wtedy producent nie dostanie odszkodowania. więc ja się pytam w czym problem i za co producent powinien dostać odszkodowanie skoro z przetwórstwem dobrze się pracuje o czym świadczy aktualna cena skupu 7,50 netto/kg ? niech za salcie zabiorą 20% to i tak zostaje 6.

przy aktualnym stanie wiedzy wewnątrz- rynkowej, która mówi o kosztach produkcji na poziomie 0,20/szt. nie pozostaje nic innego jak skakać z radości i otwierać swoje banki, żeby pożyczyć nam pośrednikom kesz

Misio, czy Ty żartujesz, czy naprawdę jesteś upośledzony ?

Jeśli to rozporządzenie wejdzie w życie, to będziesz kupował jajko nie 50 gr, a po 1,5 zł !

 

Jak na fermie wykryją salmonellę, to możesz oddać ją TYLKO na przetwórstwo. Ale przetwórstwo nie ma obowiązku kupować takiego jajka. No, chyba, że po 10 gr za kg. Ferma może przyjąć takie warunki ....albo może zakopać towar. Innego wyjścia nie ma.

Poza tym, co ze stadem ? Żadna rzeźnia Ci go nie przyjmie.... chyba, że 1gr/kg. (tyle mi ostanio zapłacili za ubój sanitarny). Możesz się zgodzić, lub .... utrzymywać stado oddają jaj po 10 gr/kg na przetwórstwo.

 

TO JEST KONEC DROBIARSTWA W POLSCE !

 

 

tak bo weteryniarz doniesie na producenta do przetworstwa, ze ma salcie i wskaze za jaka cene maja kupic. jak koniec drobiarstwa to znikaj z forum i zmien piaskownice, a nie obrazaszz innych

Ty nie żartowałeś, Ty naprawdę jesteś upośledzony.

Może niech kto inny Ci to wytłumaczy. Mi szkoda na Ciebie czasu. Widać, że mało jajkiem handlujesz i jakoś nie wierze w te Twoje 300 punktów w 4 województwach. Inaczej wiedziałbyś dobrze, co to jest sprawozdanie z badań, bo sam brałbyś je od producenta przy każdej dostawie. Nie masz żadnego pojęcia o obiegu dokumentów w handlu.

 

 

 

jakie sprawozdanie z badań ?? człowieku o czym ty piszesz ?? skąd nagle sobie wymyśliłeś coś o obiegu dokumentów i jakichś wyników badań ?? może jeszcze o hdi się do mnie (słowo zostało usunięte) buhahahaha

 

 

i punktów mam już 734 i niedługo cie wykupie z dożywotnim zakazem zbliżania się do interesów

 

 

oczywiście w europie i dronami dostarczam !

 

dla tych którzy znają angielski w przeciwieństwie do kolegi yoyo i chcieliby dowiedzieć się co aktualnie słychać za oceanem

 

https://www.ams.usda.gov/mnreports/pybshellegg.pdf

 

aaaa i trzeba miec adobe reader, albo wtyczkę yoyku gdybyś jednak chciał też rzucić okiem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...