Stasiek-84 0 Napisano 8 Maja 2008 i w ten piękny sposób przeszliśmy od stanu technicznego pojazdów do wyścigów po autostradach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 9 Maja 2008 Marki Polonez Lepiej tak nie szalej po tej naszej w spólnej Europie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 9 Maja 2008 Marki Polonez Lepiej tak nie szalej po tej naszej w spólnej Europie Nie ......... ! Pegout 206 1,4 Hdi , atak na marginesie to jechałem spacerowo , ale byłem wtedy o parę lat młodszy ................. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman bbb 0 Napisano 10 Maja 2008 Witam!Mam pytanko czy 330 lub 330m wychodziły w orginale z czarnymi silnikami.Czy wychodziły z napisami ,,Ursus " ,,330" ,,330m" jako naklejki czy tylko orginalne to z namalowanyli logo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kalisk 0 Napisano 11 Maja 2008 moja c 330 m w oryginale miała naklejki i szary silnik. robil ktoś moze lelektryke w 30 ile moze wziąść jakis majster za robotę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markant50 0 Napisano 11 Maja 2008 CZy ursus 2812 ma taki sam rozstaw kół jak ursus c 330m?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 11 Maja 2008 moja c 330 m w oryginale miała naklejki i szary silnik. robil ktoś moze lelektryke w 30 ile moze wziąść jakis majster za robotę A po co ci majster. Nowa wiązka kosztuje 65 zł schemat ściągasz z internetu i sam sobie zrobisz. Instalacja prosta jak drut. Je Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 11 Maja 2008 moja c 330 m w oryginale miała naklejki i szary silnik. robil ktoś moze lelektryke w 30 ile moze wziąść jakis majster za robotę A po co ci majster. Nowa wiązka kosztuje 65 zł schemat ściągasz z internetu i sam sobie zrobisz. Instalacja prosta jak drut. Nic tam nie ma trudnego tylko troszkę chęci, czasu i 1 lub 2 browary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 11 Maja 2008 Chyba jakaś drobna awaria to nie trzeba ci nowej wiązki to jeszcze taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman bbb 0 Napisano 11 Maja 2008 moja c 330 m w oryginale miała naklejki i szary silnik. robil ktoś moze lelektryke w 30 ile moze wziąść jakis majster za robotę A który rok tej 330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kalisk 0 Napisano 12 Maja 2008 moja c 330 m w oryginale miała naklejki i szary silnik. robil ktoś moze lelektryke w 30 ile moze wziąść jakis majster za robotę A który rok tej 330 1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel 85 0 Napisano 14 Maja 2008 Witam! Ostatnio zakupiłem siedzenie do ciapka, sprzedawca mówił że będzie pasowało a jednak do starszych roczników nie pasuje gdyż nie ma go do czega zamontować w związku z tym pytanie. Czy można gdzieś dokupić podporę tą którą mają nowsze modele czy muszę sam coś kombinować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuzek07 0 Napisano 3 Czerwca 2008 potrzebuje pomocy przy ustawianiu znaków przy rozrządzie, bo ojciec kategorycznie odmówił dalszej współpracy bez tej informacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 3 Czerwca 2008 potrzebuje pomocy przy ustawianiu znaków przy rozrządzie, bo ojciec kategorycznie odmówił dalszej współpracy bez tej informacjiPrawie się rozpłakałem zero do zera s do s reszta wjdzie sama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edward 0 Napisano 6 Czerwca 2008 Moja C-330M ma na liczniku od nowości 2400mtg. Dzisiaj w czasie pracy zauważyłem że zaczeła dziwnie dymic przeważnie przy dodawaniu gazu i jeszcze z kolektora wydechowego zaczął dość intensywnie kapać olej tak że silnik pod kolektorem został pochlapany olejem. Jaka może być przyczyna wycieku oleju z kolektora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 6 Czerwca 2008 Moja C-330M ma na liczniku od nowości 2400mtg. Dzisiaj w czasie pracy zauważyłem że zaczeła dziwnie dymic przeważnie przy dodawaniu gazu i jeszcze z kolektora wydechowego zaczął dość intensywnie kapać olej tak że silnik pod kolektorem został pochlapany olejem. Jaka może być przyczyna wycieku oleju z kolektora. Dokręć szpilki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 7 Czerwca 2008 wątpie żeby poszły pierścienie to raczej wtrysk leje i z kolektora leci a czasem ciężej nie odpala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edward 0 Napisano 7 Czerwca 2008 Dawno nie zaglądałem do klawiatury zawory były podparte i stąd ten wyciek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbens 0 Napisano 10 Czerwca 2008 Witam szanownych forumowiczów. Jestem świeżo upieczonym właścicielem ciapka. Ciekawi mnie w nim jedna rzecz, mianowicie chciałbym się dowiedzieć od czego dwie kontrolki znajdujące się z prawej strony, obok obrotomierza. Dodam, że jedna jest koloru czerwonego, a druga koloru pomarańczowego. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 10 Czerwca 2008 GRATULUJE zakupu !!! hmmm i pewnie sie swiecą cały czas ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbens 0 Napisano 11 Czerwca 2008 Właśnie wręcz przeciwnie, w ogóle nie świecą. Wydaje mi się, że ta pomarańczowa jest od świec żarowych, ale nie wiem, czy dobrze myślę dlatego proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bubu 0 Napisano 11 Czerwca 2008 Tak, jak piszesz: -pomarańczowa od świec żarowych - czerwona od spadku ciśnienia powietrza w instalacji pneumatycznej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbens 0 Napisano 11 Czerwca 2008 Dzięki. Już wiem czemu nie świeciła ta od świec żarowych. Mam zwalony włącznik (guzik taki jak do klaksonu). Podłączyłem na próbę bezposrednio do akumulatora i wszystko gra; kontrolka świeci obie świece grzeją. Chciałbym się jeszcze dowiedzieć, czy można zamontować czujnik świec, taki jaki jest w samochodach z dieslem. Może już ktoś to zrobił w swoim C330. Jeśli tak to w jaki sposób (najlepiej schemat bo wiem, że czujnik ma kilka zacisków prądowych), a jak nie to dam sobie spokój i założę drugi włącznik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil 0 Napisano 11 Czerwca 2008 Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale włącznik świec żarowych jest na starterze w tzw. pozycji 1. Czyli delikatnie chwytasz za starter i przekręcasz go i wtedy załączane są świece żarowe (kontrolka powinna się świecić), przekręcając dalej włączasz rozrusznik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yool 0 Napisano 12 Czerwca 2008 Da się. Gdzieś kiedyś znalazłem te zdjęcia (chyba na agrofoto). Znajdź właściciela i wypytaj go o wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach