mf3080 0 Napisano 25 Czerwca 2012 siema ktoś coś wie na temat uciekającego powietrza z siedzenia pneumayczznego gramera jakiś zawór czy cośTam masz siłownik gazowy i pewnie skończył swój żywot ,trzeba wymienić tak mam w mf 3080 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jozef999 0 Napisano 28 Czerwca 2012 witam. mam pytanie jak sie zmienia predkość obrotów wałka w mf 6150? niby jakiś przełącznik w kabinie jest, na liczniku pokazuje że powinny być alę na wyjściu ich nie ma. może ktos by coś poradził? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkadi12 0 Napisano 28 Czerwca 2012 po lewej stronie, z tyłu ciągnika masz taką dzwignię i właśnie nią przełączasz 540 na 1000 (góra-dół), a tym przełącznikiem w kabinie zmieniasz ilosc wyswietlanych obrotów wałka na wyświetlaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 29 Czerwca 2012 mam plan kupic massey ferguson 3060 i zalozyc mu tura. czy ktos moze mi doradzic czy ten traktor jest godny polecenia? moze ktos ma wlasnie taki model jak mu sie spisuje? z gory dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jozef999 0 Napisano 8 Lipca 2012 po lewej stronie, z tyłu ciągnika masz taką dzwignię i właśnie nią przełączasz 540 na 1000 (góra-dół), a tym przełącznikiem w kabinie zmieniasz ilosc wyswietlanych obrotów wałka na wyświetlaczu nie ma tam żadnej dzwigni chyba że ja jestem ślepy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jozef999 0 Napisano 8 Lipca 2012 po lewej stronie, z tyłu ciągnika masz taką dzwignię i właśnie nią przełączasz 540 na 1000 (góra-dół), a tym przełącznikiem w kabinie zmieniasz ilosc wyswietlanych obrotów wałka na wyświetlaczu nie ma tam żadnej dzwigni chyba że ja jestem ślepy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 8 Lipca 2012 Witam.Odświeżam str.z katalogami http://www.hjallerupmaskinforretning.dk/oversigt-fil.aspx?path=%2fMassey+Ferguson%2fTraktor Proponuję pobrać i przestudiować katalog.W zależności od numeru seryjnego różnie to było rozwiązane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eco-rol 0 Napisano 8 Lipca 2012 Jozef-ku powinna być, "szukaj-cie a znajdziecie" taka mała, obok zaczepów. Mam takiego z 96r. a wew. kabiny przełącznik, żeby zegar poprawnie pokazywał obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eco-rol 0 Napisano 8 Lipca 2012 Jozef-ku powinna być, "szukaj-cie a znajdziecie" taka mała, obok zaczepów. Mam takiego z 96r. a wew. kabiny przełącznik, żeby zegar poprawnie pokazywał obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MARSZEWO 2 0 Napisano 10 Lipca 2012 Z tymi obrotami wałka to jest różnie,niektóre mają dżwignie w kabinie, inne dżwignie obok zaczepów, a w większości to aby zmienić obroty WOM należy wyjąć końcówkę WOM i zastąpić ją inną,wtedy ona wchodzi w inną zębatkę i ma inne obroty.Najgorzej jak nie masz innej końcówki WOM ,tak jak ja nie mam i nie mam jak zmienić obrotów WOM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 11 Lipca 2012 Eco-rol słyszałeś ze ciągniki u nas kradną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jozef999 0 Napisano 12 Lipca 2012 poszukuję mechanika z okolic radomia do ciągnika 6150 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eco-rol 0 Napisano 12 Lipca 2012 Powiem tak: bratu mojej koleżanki z pracy jakiś czas temu zginął dow.rej. koparko ładowark (w Pruchnej)., a po czasie "straciła się z placu" (podwórka) koparka -ślad uciął się za granicą w Czechach. To mogę potwierdzić. O ciągnikach nic nie słyszłem. Dodam, że rok temu firma w Gminie Dębowiec wykonywała kanalizację i kładła chodnik - pewnego dnia nad ranem ,zaparkowaną obok posesji, ulicy -( dom obok domu) - koparkę ciągnikową załadowano na lawetęi też za granicą ślad urwał się. Też to jest info potwierdzone tak więc ... ? ja osobiście pod Cieszynem chowam wszystko co się da pod dach a 2 pieski dostają dobrze jeść - więc wymagam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eco-rol 0 Napisano 12 Lipca 2012 Jozef -a co tobie dolega? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jozef999 0 Napisano 13 Lipca 2012 chodzi o zmiane biegów. przełączyłem ostatnio na żółwia i już wrócić nie chce na zająca i już czujnik spawdzałem i wykazało że jest dobry. teraz nie wiem już co dalej. czy to komputer? czy może cos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jozef999 0 Napisano 13 Lipca 2012 chodzi o zmiane biegów. przełączyłem ostatnio na żółwia i już wrócić nie chce na zająca i już czujnik spawdzałem i wykazało że jest dobry. teraz nie wiem już co dalej. czy to komputer? czy może cos innego? dodam jeszcze że to jest skrzynia power shift Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 13 Lipca 2012 W Ustroniu koło mnie ostatnio był porzucony traktor (z Goleszowa) po prostu brakło im paliwa tak by pewno ani śladu nie było w ciągniku był dowód. Potwierdzone info bo po prostu ciągnik blokował wjazd do sklepu i go widziałem. Jeszcze policja mówiła ze parę dni wcześniej inny znaleźli w lesie bo prawdopodobnie ich ktoś spłoszył (z nowa prasa zwijająca która dopięli w tym co paliwa brakło to odpięli od paszo wozu). A co do biegów sprawdź czy jest prąd na elektrozaworze od zow / zajac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eco-rol 0 Napisano 14 Lipca 2012 Gustlik - no to muszę zwielebić większego psa. Jozef - sprawdż właściwy elektrozawór - może zwisł wykręcić, przepłukać, czasem trzeba lekko po nim stuknąć Sprawadź działanie na akumulatorze (takim rezerwowym co stoi Ci w warsztacie i czeka na sezon. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek mf 0 Napisano 16 Lipca 2012 witam zmieniał ktoś tłumik drgań w serii 6100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek mf 0 Napisano 16 Lipca 2012 witam zmieniał ktoś tłumik drgań w serii 6100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eco-rol 0 Napisano 16 Lipca 2012 Marek - ja nie odpowiem, bo nie robiłem ale zapytam przy okazji - czy te powtórzenia postów to z powodów dziwnych komunikatów, który pojawiają się po kliknięciu "wyślij", bo mi się to ostatnio też to zdarzało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sendar 0 Napisano 16 Lipca 2012 cześć, Ostatnio przeglądając internet trafiłem na fajny serwis z darmowymi ogłoszeniami rolniczymi. Więc jak chcecie sprzedać lub kupić jakąś maszynę rolniczą to polecam:http://targ.rolniczy24.pl ogłoszenia rolnicze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikruss 0 Napisano 16 Lipca 2012 wie ktoś gdzie mogę kupić filtr kabonowy do MF 675??Bo wszystko obie już porobiłem tylko ten filterek chciałem wymienić bo we żniwa z prasą pójdzie cały czas a przynajmniej troszke by mi oczyściło z kurzu powietrze bo ten stary już jest do wyrzucenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach