Technik rolnik 0 Napisano 18 Kwietnia 2006 Wie ktoś może jakie są ceny brutto ciągników New Holland o mocy od 70 do 80 KM ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesio 0 Napisano 19 Kwietnia 2006 Wyślij E-maila do pierwszego lepszego dialera to Ci przyslą cennik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robbern 0 Napisano 20 Kwietnia 2006 Wyślij e-mail'a do pierwszego lepszego ... Przymierzam się do kupna ciągnika - i na ok. 20 wysłanych zapytań ile dostałem odpowiedzi.....??Prawidłowa odpowiedź brzmi 3 i jeden telefon i to tak ogólne odpowiedzi, jakby się bali mi sprzedać ciągnik bo go zepsuję ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesio 0 Napisano 21 Kwietnia 2006 To masz pecha. Ja w tej kwesti mam zupełnie inne (pozytywne) doswiadczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wodzu 0 Napisano 21 Kwietnia 2006 Widać nie zależy nim na przyszłych klientach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek! 0 Napisano 22 Kwietnia 2006 Wie ktoś może jakie są ceny brutto ciągników New Holland o mocy od 70 do 80 KM ???a próbowałeś w firmie Rolserwis w Płocku?http://rolserwis.pl/index2.php?id=oferta Kilku moich znajomych kupowało u nich i mówili ze są ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Technik rolnik 0 Napisano 24 Kwietnia 2006 Mam pytanie do posiadaczy ciągników New Holland. Czy prawdziwe są negatywne opinie na ich temat np. duże zużycie paliwa, mało miejsca w kabinie, mała sterowność, mała moc silnika, drogie części... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eryko. 0 Napisano 24 Kwietnia 2006 miejsce w kabinie,mała sterownosc,mała moc silnika, drogie czesci -to bys musiał sam ocenic.kazdy mowi inaczej. nie widaomo komu wierzyc ale napewno tym co posiadaja Ner Holland-y.jedz do dilera i sprawdz czy tak jest naprawde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
użytkownikNHTsa 0 Napisano 25 Kwietnia 2006 Mam pytanie do posiadaczy ciągników New Holland. Czy prawdziwe są negatywne opinie na ich temat np. duże zużycie paliwa, mało miejsca w kabinie, mała sterowność, mała moc silnika, drogie części... Części rzeczywiście są drogie, a co do pozostałych opinii to musiałbyś podać konkretny model albo przedział mocy bo inaczej trudno mi się wypowiedzieć. W moim przypadku zużycie paliwa jest bardzo małe na uprawienie 15 ha pola zużyłem 130 l paliwa (ziemie ciężkie). Mam agregat typu compaktor więc po jednym przejeździe pole mam jak stół. Kabina TSA jest bardzo przestronna, jest dużo miejsca w środku. Widoczność dookoła wzorowa. Mój egzemplarz ma super steer (super skrętna przednia oś) więc zawracanie jest porównywalne z mf 255 (sprawdzałem). Co do mocy, jak do tej pory ciągnik mnie nie zawiódł. Wyciągałem już ciągniki z agregatami do polowy kół w błocie. Nie było żadnych problemów. Orka również bez problemu nawet jak ziemia była podmokła. Wiadomo nie da się w kilku zdaniach opisać dokładnie dany ciągnik zwłaszcza że nie wiem w jakich warunkach pracowałaby maszyna albo pod jakim kątem miałaby być wykorzystywana. To wszystko ogólniki. Najlepiej podjedź do dilera i niech dadzą ci adres rolnika który ma NH. Dowiesz się konkretów. Ja jestem bardzo zadowolony i chyba będę trzymał się koncernu CNH. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 25 Kwietnia 2006 Kolega powiedział, że NH TD80D pali mu tyle co C-330. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 0 Napisano 6 Maja 2006 kto weie ile kosztuje NH TD80D albo TD95D bardzo prosze o odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel45 0 Napisano 6 Maja 2006 TD80 kosztuje okolo 120000 brutto kolega tydzień temu odbierał od kraszewskiego z czyżewa (podlaskie) a Td 90 jest jakąś dyche droższy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 0 Napisano 6 Maja 2006 a te NH TD80D i TD95D maja komputer pokladowy albo jakas elektronike jesli tak to jaka w standarcie oczywiscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 6 Maja 2006 Z tego co wiem to ten TD80D w standardzie jest kompletnie goły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 0 Napisano 7 Maja 2006 to znaczy bez zadnego komputera elektroniki jak tak to cool szczerze to ja nie lubie elektroniki w ciagnikach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 7 Maja 2006 Nawet nie ma elektronicznego wyświetlacza prędkości z tego co sie orientuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
użytkownikNHTsa 0 Napisano 7 Maja 2006 TDD jest dla mniej wymagających rolników. Jak chcesz z bajerami to TNDA albo TL-A. Jak się mylę to poprawcie. Apropo to prawda że TL-A ma tylko cięgła kulowe w ofercie i nie ma w wyposażeniu zewnętrznego sterowania podnośnikiem i WOMem znajd. się na błotnikach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 8 Maja 2006 A w jeśli to prawda z tym podnośnikiem w TNDA (2670 kg) to bardzo cieniutko, też coś o tym udźwigu czytałem w RPT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
musi3d 0 Napisano 24 Czerwca 2006 Proszę o informacje na temat ciągnika new holland g210. Mam okazje kupic go za 90 000 zł 1996 rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 24 Czerwca 2006 musi3d jezeli masz mozliwosc to zajzyj do Top Agrar nr 1 i 2 z 1998 roku tam byl test ciagnikow 200 konnych i jest tam pare slow na temat g190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel45 0 Napisano 24 Czerwca 2006 TDD jest dla mniej wymagających rolników. Jak chcesz z bajerami to TNDA albo TL-A. Jak się mylę to poprawcie. Apropo to prawda że TL-A ma tylko cięgła kulowe w ofercie i nie ma w wyposażeniu zewnętrznego sterowania podnośnikiem i WOMem znajd. się na błotnikach? Tylko 100 km ma haki w standardzie A sterowanie na błotnikach jest na zamówienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
musi3d 0 Napisano 25 Czerwca 2006 Proszę o informacje na temat ciągnika new holland g210. Mam okazje kupic go za 90 000 zł 1996 rok.Moze ktoś zna ten typ z praktyki - prosze bardzo o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 12 Lipca 2006 Wątpie czy znajdziesz tutaj jakiegoś uzytkownika serii G. Ale myślę, że jest to dobry ciągnik, jest on powiązany z Fiatem Agri. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubi 0 Napisano 22 Lipca 2006 Witam..Chcem się dowiedzieć czy ktoś z was użytkuje nh tl90-a??Albo czy macie znajomych,którzy operują taką maszyną?Jak się sprawują?Wysłałem maila z zapytaniem ile dokładnie taka maszyna kosztuje ale jak na razie nie dostałem odpowiedzi,także może ktoś z was wie???I jeszcze pytanko do jakiegoś obytego w cenach nowych ciągników:Do ceny 130 tysięcy złotych brutto i około 80-90 km jaki ciągnik wychodzi najlepiej,tzn cena do jakości produktu.Opinie mogą być subiektywne Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel45 0 Napisano 23 Lipca 2006 Przejdź na VAT i masz wtedy za 130 tyś netto wspaniałego JD 5720 Advanced, którego ja odbieram za miesiąc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach