marcin89 0 Napisano 23 Maja 2010 witam chce załorzyć do prasy welger rp 12s aplikator do zakiszania z czego muł by go zbudować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jankris 0 Napisano 23 Maja 2010 Pompka od spryskiwacza do szyb z przewodami i rozpylaczami (ze szroty jakieś 10 zł) plus bańka z zakiszaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały 85 0 Napisano 23 Maja 2010 Witam wszystkich, ma ktoś z was prase rolującą GALIGNANI to jest włoski sprzęt, mam takie coś i ma owijanie na 2 sznurki system welger i jest taki problem ze urywa 1 sznurek podczas owijania, może ktoś przerabiał juz ten problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sendar 0 Napisano 24 Maja 2010 Witam, Ostatnio przeglądając internet trafiłem na fajny serwis z bezpłatnymi ogłoszeniami rolniczymi. Więc jak chcecie sprzedać lub kupić jakąs maszynę rolniczą to polecam: http://targ.rolniczy24.pl dużo ogłoszeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vysogota 0 Napisano 14 Czerwca 2010 Cześć, mam problem z moją prasą, zmiennokomorowa na pasy, wcześniej już był chyba ten wątek ale jest tu tyle stron do przerzucenia że nie mam czasu. Prasa już swoje zrobiła i na wałkach napędzających pasy wytarła się guma co ma zapobiegać się ich ślizganiu. Jak teraz taką gumę założyć? ktoś robił już coś takiego? Jaką gumę dać i jak ją przymocować? wystarczy jakiś klej, np silikon? Planuję dać na klej i jeszcze w paru miejscach obwiązać to jakimś płótnem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 14 Czerwca 2010 Witam.Możesz zapytać się w tej firmie http://www.bellebanne.pl/ Pewnie coś doradzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarnoziem 0 Napisano 17 Czerwca 2010 na tej stronie możena zakupić i obejrzeć większość maszyn rolniczych www.rolnicze-maszyny.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr102 0 Napisano 20 Czerwca 2010 Witam, jak sie ustawia wielkosc balota w prasie JOHN DEERE 590, bo na sterowniku jest skala do 150 a ta prasa robi baloty do 180, czy to jest w centymetrach? bo pierwsze wjechałem w sianokiszonke i ustawiłem na 120 a balot wyszedł 135 cm, a zeby wyszedł 120 cm trzeba ustawic 110-113, czy tak powinno byc? i jeszcze jeden problem na początku prasowania sianokiszonki nie chce obracac sie balot i czasami sie zapycha na podieraczu, czy cos wspulnego ma ten wałek na kturym są dwie takie gumowe listwy i obok nóz bo troche owija sie na nim trawa, jak ten nóz ustawic blisko tego wałka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LewY 0 Napisano 24 Czerwca 2010 Panowie, potrzebuje pilnie schematu instalacji elektrycznej do claasa rollanta 44s.szwagier ma taką i ma problem z owijaniem na siatke a konkretnie dzieje sie cos takiego ze ten mały silniczek co odblokowiuje noż od siatki kreci sie w cały swiat raz sie niechce wcale włączyc i siatki nie utnie, to sie włączy podczas prasowania noż spadnie i nie idzie owinąć beli, albo wlaczy sie i kreci sie przez pol godziny a jak juz da sie owinąć bele siatką to zas komora nie chce sie otworzyc, trzeba na sznurek przełaćzac dopiero da rade wyrzucic bele.Czy ktos miała taki problem z tą prasą?? czego moze być to wina?? Tak czy siak prosze jesli ma ktoś schemat instalacji elektrycznej lub zna strone na ktorej mozna cos takiego znależć to niech sie odezwia na forum lub gg 6412286.Bede naprawde bardzo wdzieczny bo juz było u niego kilku elektryków i kazdy rozkłada rece i mowi ze nie wie co sie dzieje. milego dnia, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borknj 0 Napisano 24 Czerwca 2010 Witam, jak sie ustawia wielkosc balota w prasie JOHN DEERE 590, bo na sterowniku jest skala do 150 a ta prasa robi baloty do 180, czy to jest w centymetrach? bo pierwsze wjechałem w sianokiszonke i ustawiłem na 120 a balot wyszedł 135 cm, a zeby wyszedł 120 cm trzeba ustawic 110-113, czy tak powinno byc? i jeszcze jeden problem na początku prasowania sianokiszonki nie chce obracac sie balot i czasami sie zapycha na podieraczu, czy cos wspulnego ma ten wałek na kturym są dwie takie gumowe listwy i obok nóz bo troche owija sie na nim trawa, jak ten nóz ustawic blisko tego wałka? co do ustawienia balota to tak jest jak piszesz a co do noża to musisz go ustawić jak najbliżej wałka aby nie dotykał go . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr102 0 Napisano 24 Czerwca 2010 To z tym ustawianiem wielkosci balota tak ma byc, bo juz myslałem ze mam sterownik od innego modelu prasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 29 Czerwca 2010 balot powinien być taki jak na sterowniku a jak jest inny to trzeba wyregulować potencjometr czy jakiś inny czujnik (zależy co tam akurat jest) którym "mierzony" jest balot, przez takie ustawienie jak masz bedzie owijało wiecej siatki (jeśli masz siatke) bo komputer przelicza ilość siatki na balota ktory jest na sterowniku a nie w komorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 10 Lipca 2010 sprzedam prasa New Holland zmiennkomorowa siatka sznurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 10 Lipca 2010 sprzedam prasa New Holland zmiennkomorowa siatka sznurekhttp://moto.allegro.pl/item1138669505_prasa_new_holland_650_aplikator_zakiszacza_okazja.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murek2010 0 Napisano 13 Lipca 2010 Witam kolegów. Użytkuje już czwarty rok prasę rolującą FERABOLI FF20. Zrobiłem nia 11 000 rolek, maszyna ta jest w miara ok, ale mam jeden denerwujący problem ,mianowicie przy presowaniu suchej słomy następuje wypychanie słomy z komory zwijania do przodu tak że blokuje dostęp sznurka do rolki więc rolka go nie złapie i nie ma obwiązywania. Póki jeszcze jedzie się w rządku i jest słoma na podbieraczu w miare dobrze"łyka" ale jak sie rzadek skończy ( uwrocie) to wtedy dzieja sie takie cuda. Czy ma to związek z ustawieniami palców podbieracza? Bo tak słyszałem. Mazsyna ta jest podoba budową do Warfarmy ,to może ktoś z użytkowników tych pras miał by jakąs radę . Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Loutione 0 Napisano 19 Lipca 2010 Witam. Może orientuje się ktoś ile kosztuje obwiązywacz siatką do prasy metal fach z562? Z góry dziękuje za informację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
soltysjacek 0 Napisano 21 Lipca 2010 Cześć ! Mam pytanie do użytkowników pras Sipma Power Cut. Co może być przyczyna tego że podczas pracy przy obwiązywaniu siatką nuż odcinający nie zawsze zadziała.Przejżałem już wszystkie cięgła i połączenia tego noża i nie znalazłem żadnej usterki , na pierwszy żyt oka jest wszystko ok. Ale podczas pracy przy obwiązywaniu , pomimo tego ze komputer pokazuje że już balot jest obwiązany ona nadal wciąga siatkę bez końca. Nie mogę sobie już z tym poradzić. A ciągłe zatrzymywanie WOMu i obcinanie ręcznie siatki nie uśmiecha mi się za bardzo.Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 22 Lipca 2010 Ja w mojej prasie miałem kiedys podobny problem a przyczyna była taka że rozciągnoł mi sie pręt ktury naciąga nóż, klapa pomimo że podnosiłem ją do oporu niebyła w stanie naciągnąć noża żeby sie zablokował i dobze zadzioałał przy następnym odcinaniu, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek29 0 Napisano 27 Lipca 2010 Panowie co sądzicie na temat tej prasy http://aukcjewp.wp.pl/item1164642879_john_deere_580_590_550_545_krone_sipma_okazja.htmlczy 75 koników do niej wystarczy? Proszę o opinie bo zastanawiam się nad jej kupnem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 27 Lipca 2010 Cześć ! Mam pytanie do użytkowników pras Sipma Power Cut. Co może być przyczyna tego że podczas pracy przy obwiązywaniu siatką nuż odcinający nie zawsze zadziała.Przejżałem już wszystkie cięgła i połączenia tego noża i nie znalazłem żadnej usterki , na pierwszy żyt oka jest wszystko ok. Ale podczas pracy przy obwiązywaniu , pomimo tego ze komputer pokazuje że już balot jest obwiązany ona nadal wciąga siatkę bez końca. Nie mogę sobie już z tym poradzić. A ciągłe zatrzymywanie WOMu i obcinanie ręcznie siatki nie uśmiecha mi się za bardzo.Z góry dzięki za pomoc.naostrz nóż, zwiększ opór rozwijającej się siatki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 29 Lipca 2010 Panowie co sądzicie na temat tej prasy http://aukcjewp.wp.pl/item1164642879_john_deere_580_590_550_545_krone_sipma_okazja.htmlczy 75 koników do niej wystarczy? Proszę o opinie bo zastanawiam się nad jej kupnem dasz rade, sąsiad john deere 550 jedzie ursusem (zetorem) 4011 i mówi że idzie elegancko a robił sianokiszonki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mata25 0 Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam wszystkim jestem posiadaczem prasy kostkującej international 440. Mam z nią problem, ponieważ prasa zrywa bezpiecznik tzw. zwiąrze 5-6 snopków i zrywa bezpiecznik, jeden mechanik powiedział mi żebym przewiercił z 8 na 10, i tak zrobiłem, myślałem że to będzie koniec moich problemów, pojechałem dzisjaj w pole sprasować słomę a tu znowu to samu cały czas tnie te bezpieczniki.Bardzo proszę was o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mata25 0 Napisano 6 Sierpnia 2010 zapomniałem dodać że bezpiecznik się zrywa jak iglice staną w połowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 6 Sierpnia 2010 mechanika zwolnij !!! jak byś zrobił fotkę aparatu załączającego igły można by było coś doradzić a tak to wróżenie z fusów ,wina może leżeć po stronie hamulca albo urządzenia załączającego aparaty igły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mata25 0 Napisano 6 Sierpnia 2010 jutro zrobię to zdjęcie, zauwarzyłem że prawa iglica się lekko obciera, jak wchodzi do góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach