trilowiec 0 Napisano 18 Lutego 2010 Wreszcie odpaliłem swojego dzisaj, kupiłem rozrusznik, koleś w sklepie namówił mie na magnetona- kręci jak szalony tylko gwizd słychać, Na zimnym silniku miałem ciśnienie oleju 3 a jak mu przygazowałem to szok dochodziło do 6, trzy obroty zaworem ciśnienia oleju i jest tak pod 4, czekam na jazdę próbną musze tą skrzynię przepókać. Mój koszt naprawy to 2,5 tyś, ale ze starych grubych żeczy w silniku to mi tylko pompa wtryskowa została ta sama, Jeszcze w lecie elektryka do roboty i malowanie i Władymirec jak nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 18 Lutego 2010 To co takiego zrobiłeś że Cię tyle wyniosło? Jak chodzi ładnie się wkręca na obroty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trilowiec 0 Napisano 19 Lutego 2010 Już mówiłem cały silnik, wszystko prawie nowe oprócz pompy i korbowodów, wał był szlifowany i tak to się nazbierało, ale w sumie to i tak nie dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 20 Lutego 2010 Co może być przyczyna słabego podnoszenia. Tzn. podnosi w miarę szybko i opuszcza. Tylko jak próbuje podnieść tył ciągnika to nie podniesie. Na listwach z tyłu jest ustawione na ostatnich otworach Co jest tego przyczyną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koko 0 Napisano 20 Lutego 2010 mało oleju ;pompa wysiada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 21 Lutego 2010 A masz jakies obciazniki na kołach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 21 Lutego 2010 Miras od czego masz górny zaczep ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 21 Lutego 2010 A masz jakies obciazniki na kołach Nie mam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 21 Lutego 2010 No to posłuchaj kolegi koko xD Kamil jest to górny zaczep od 60 jak i zaczep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koko 0 Napisano 21 Lutego 2010 kol.piotrek1990 jeszcze przyczyną słabego udźwigu może być zanieczyszczony układ hydrauliczny,może jest gdzieś przytkany???Filtr jest brudny????może jest za rzadki olej???? kol. miras rozwiązanie zaczepu super.a jak jest z dostępem do WOM????A MOŻE INNI KOLEDZY POCHWALĄ SIĘ SWOIMI ROZWIĄZANIAMI ZACZEPÓW??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lato11 0 Napisano 21 Lutego 2010 Witam nie wiecie ile może kosztować naprawa pompy wtryskowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 21 Lutego 2010 A z womem nie ma problemu zaczepiam do niego opryskiwacz jak i rozsiwewacz nawoazu i problemow nie mam. Tylko wiadomo wał mam w osłonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzes65 0 Napisano 21 Lutego 2010 jaki moge wlać olej do silnika teraz mam superol cc30 wt25a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hdsfh12 0 Napisano 21 Lutego 2010 Polecam turdus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzes65 0 Napisano 21 Lutego 2010 ale są różne typy tego oleju prosił bym o typ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 21 Lutego 2010 Ja leje ostatnio orlen mireral 15w 40 i jest dobrze. Innymi samochodami tez jezdze na orlenie i dobrze sie spisuja te oleje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hdsfh12 0 Napisano 21 Lutego 2010 Ja spotkałem tylko taki:15w/40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzes65 0 Napisano 21 Lutego 2010 wystarczy wymienić czy trzeba jakoś płukać silnik słyszałem że można wypłukać ropo czy to prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 21 Lutego 2010 Nie polecam płukana. Trzeba tylko wyczyścić filtr oleju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 21 Lutego 2010 kol.piotrek1990 jeszcze przyczyną słabego udźwigu może być zanieczyszczony układ hydrauliczny,może jest gdzieś przytkany???Filtr jest brudny????może jest za rzadki olej??? Filtr był czyszczony a olej jest wlany superol . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzes65 0 Napisano 21 Lutego 2010 po zdięciu obudowy klawiatury jest bardzo dużo czarnego szlamu dlatego pytam o płukanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hdsfh12 0 Napisano 21 Lutego 2010 Trzeba częściej zmieniać olej i lać porządny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylipp 0 Napisano 22 Lutego 2010 Witam nie wiecie ile może kosztować naprawa pompy wtryskowej? Od 150 do 300 zł zależnie od warsztatu. Ja raz wziąłem po regeneracji i zaraz oddałem - była wadliwa. Drugą oddałem po pół roku. Nowa kosztuje 400 - 500 zł i na kilka latek wystarcza. Regenerowana tyle nie pociągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylipp 0 Napisano 22 Lutego 2010 A co do oleju. Ja lałem suprol to w silniku też było sporo syfu, natomiast teraz leję Orlen Diesel 2 lub 3 i silnik czysty. Za to w filtrze jest o wiele więcej syfu. Ogólnie oliwa powinna być klasy jakości co najmniej CD (ja leję CG) żeby silnik pracował długo i bezawaryjnie. Klasa lepkości najlepiej 15W40 lub jak ktoś w zimie nic nie robi to 20W50. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 23 Lutego 2010 Jakie powinno byc sprężanie we władku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach