Alberto 0 Napisano 5 Października 2007 A ja dzisiaj latałem po polu z kontrola z agencji obeszłem prawie wszystkie swoje pola ach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLawe 0 Napisano 5 Października 2007 :oops: Dzisiaj nareszczei skończyłem siać gorczycę na poplon! Wcześniej jakoś nie udało się!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 19 Października 2007 dzisiaj zakończyłem kopanie ziemniaczków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominujacy rolnik 0 Napisano 20 Października 2007 Ja kopie buraki jeszcze mam na 3 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 23 Października 2007 dziś rwałem poprzeczniaki w burakach i uprawiałem pod pszenice moze wkońcu posieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 25 Października 2007 i dziś dopiero zasiałem od jutra kopanie buraków może do końca miesiąca sie wyrobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romek31śl 0 Napisano 12 Listopada 2007 A ja mam jeszcze 40 ton dolomitu do rozwiezienia i jakies 6 hektarów do orki, ale moze wreszcie jutro sie uda skończyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sthil007 0 Napisano 16 Listopada 2007 dzisiaj skonczylem kopanie burakow i ogulnie prace polowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 22 Listopada 2007 Grimme wreszcie przyjechał i wykopalismy buraki wreszcie.... Znowu w nocy;( a to u sasiada : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/133569145ca12c0e.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 22 Listopada 2007 w sąsiedniej wiosce tez tzki kombajn przyjechał to jak sie zakopał an polu z łądunkiem to musieli go turem odkopywać bo na 3 fendty 200konne nie mogli go wycjągnac akcja trwała 4 godziny w nocy, tak gościowi wykopał buraki że z 1ha było 20 ton buraków, bo jak zaczoł sie topić to podniosło do góry i po burakach jechał, teraz bedzie sprawa w sadzie za takie słabe wykopanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miko45 0 Napisano 22 Listopada 2007 dzisiaj nagnojiłem łąki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 23 Listopada 2007 w sąsiedniej wiosce tez tzki kombajn przyjechał to jak sie zakopał an polu z łądunkiem to musieli go turem odkopywać bo na 3 fendty 200konne nie mogli go wycjągnac akcja trwała 4 godziny w nocy, tak gościowi wykopał buraki że z 1ha było 20 ton buraków, bo jak zaczoł sie topić to podniosło do góry i po burakach jechał, teraz bedzie sprawa w sadzie za takie słabe wykopanie.no u nas pierwszy raz taki był, zawsze jezdził Klein, ale nie narzekam dosc dobrze wybierał, mam filmik ale to znocy jest i tak sobie wyszedł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 25 Listopada 2007 wczoraj orałem i to juz chyba ostatni raz w tym roku ale jeszce troche mi zostało tylko że pogoda już mi na orkę nie pozwoli, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 12 Grudnia 2007 ja dzisiaj umyłem ciągnikia jutro pucowanie kabin POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miko45 0 Napisano 20 Grudnia 2007 a ja dzisiaj jade wozić gnyj i oraćtroche póżno ale ziemia nie jest zmarznięta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 25 Grudnia 2007 w sobote zabrali buraki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 2 Stycznia 2008 A ja was zaskoczę jutro jadę zbierć słomę! w belach he he Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 2 Stycznia 2008 Hehe, niedawno widziałem baloty z sianem na łące oczywiście sianko zrobione już dawno, ale jakoś nikt nie zwiózł go jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nina-pl 0 Napisano 2 Stycznia 2008 Ja też mam kilkadziesiąt balotów na polu ,jak sąsiad zacznie na wiosnę orać to je zabiorę .Robie tak dlatego że dowcipnisie podpalają stogi i kilka lat temu mój się ulotnił a majątek obok stracił kilka tysięcy hulaków w kilku stogach w trzy dni i tak część mam na stogu a rezerwa leży na polu bo kto będzie z zapałkami po hektarach latał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 2 Stycznia 2008 moje balotki są zapakowane w siateczkę i woda ich nie bierze a w przyszłym roku będą jak znalazł do palenia w piecyku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miko45 0 Napisano 2 Stycznia 2008 Ja też mam kilkadziesiąt balotów na polu ,jak sąsiad zacznie na wiosnę orać to je zabiorę .Robie tak dlatego że dowcipnisie podpalają stogi i kilka lat temu mój się ulotnił a majątek obok stracił kilka tysięcy hulaków w kilku stogach w trzy dni i tak część mam na stogu a rezerwa leży na polu bo kto będzie z zapałkami po hektarach latał. u mnie w stogu dzieciaki piją piwo i palą trawkeale nie ide na policje bo mi chałupe spalą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 2 Stycznia 2008 Niedługo będą ci palić w stodole i też im nic nie powiesz?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 3 Stycznia 2008 moje balotki są zapakowane w siateczkę i woda ich nie bierze a w przyszłym roku będą jak znalazł do palenia w piecyku. masz piecyk na slome?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 4 Stycznia 2008 Piecyk to mało powiedziane niektórzy nazywają go krematorium! A jest to nagrzewnica do suszarni o mocy 500 kW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 4 Stycznia 2008 a co jest paliwem do tego pieca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach