nikodwm16 0 Napisano 23 Lipca 2012 Witam wszystkich Mam takie pytanie co sądzicie o robieniu własnej paszy??np. z 10% premiksem lub z 35% koncentratem. Jestem początkującym drobiarzem i nie bardzo wiem jak za to się zabrać. Mam maszyny do robienia i około 50 ton pszenicy. Wiem tylko że na pewno trzeba dodać do niej oleju jakieś 20 litrów do tony. Może ktoś mógłby mi podać jakąś recepturę. Byłbym bardzo wdzięczny . Z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teken 0 Napisano 4 Sierpnia 2012 Jest 30%koncentrat ma on w sobie soje olej fosfor kredę i premix i wszystkie inne nie zbędne dodatki do którego dodaje się 300 kg kukurydzy i 300 kg pszenicy i masz w ten sposób gotową tonę paszy przy dzisiejszym koście soi ten wariant jest najbardziej opłacalny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R2 0 Napisano 4 Sierpnia 2012 Witam wszystkich Mam takie pytanie co sądzicie o robieniu własnej paszy??np. z 10% premiksem lub z 35% koncentratem. Jestem początkującym drobiarzem i nie bardzo wiem jak za to się zabrać. Mam maszyny do robienia i około 50 ton pszenicy. Wiem tylko że na pewno trzeba dodać do niej oleju jakieś 20 litrów do tony. Może ktoś mógłby mi podać jakąś recepturę. Byłbym bardzo wdzięczny . Z góry dziękuje Pamiętaj że produkcję wg przepisów powinieneś zgłosić do powiatowej weterynarii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hodowca broilerow 0 Napisano 4 Sierpnia 2012 Jest 30%koncentrat ma on w sobie soje olej fosfor kredę i premix i wszystkie inne nie zbędne dodatki do którego dodaje się 300 kg kukurydzy i 300 kg pszenicy i masz w ten sposób gotową tonę paszy przy dzisiejszym koście soi ten wariant jest najbardziej opłacalny . witama skad bierzesz koncentrat????bo tez sie przymierzam do robienia paszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teken 0 Napisano 4 Sierpnia 2012 Dawne cehave a dzisiejsze agrifirm tona kosztuje 2500 netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teken 0 Napisano 4 Sierpnia 2012 A nic nie musisz zgłaszać jeśli robisz na koncentracie, zgłaszasz jesli na premixsie robisz od 1%centowego do 5%centowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rupek30 0 Napisano 19 Sierpnia 2012 WITAM SERDECZNIE CHCIAŁBYM ZAPYTAĆ JAKI JEST KOSZT BUDOWY MAŁEJ PASZARNI I JAKI MŁYNEK WYBRAĆ -GNIOTOWNIK CZY BIJAKOWY?, i ile może zostać kasy na tonie własnej paszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diana 0 Napisano 26 Sierpnia 2012 co sądzicie o paszy Hage i jakie zużycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teken 0 Napisano 20 Listopada 2012 Na każdej jednej tonie zostaje od 100 zł do 200 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
predator&obcy 0 Napisano 21 Listopada 2012 jak masz koncentrat 30% to ci teken wyjdzie +300kg pszenicy +300kg kukurydzy 900 kg przy dzisiejszych cenach komponentów bez robocizny i prądu mi wyszło 1468 pln brutto a ja średnią cenę na rzut w tej chwili z wytwórni mam 1566 pln za tonę oczywiście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teken 0 Napisano 23 Listopada 2012 pszenica 250 kg 237zł pszezyto150kg 120zł kukurydza300kg270złkoncentrat 300kg810zł razem1437 brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hodowca1 0 Napisano 28 Listopada 2012 Witam, proszę o opinie doradztwoPasza dla indyczekAgrocentrum czy Dosche?Kto hodował i poleci.Dziękuje za pomoc i informacje.Pozdrawaim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 29 Listopada 2012 Ja bym raczej zastanawiał się czy Wipasz czy Golpasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielononóżka 0 Napisano 5 Grudnia 2012 Czy można i w jakim stopniu zastąpić śrutę sojową makuchem lnianym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy gosc 0 Napisano 11 Grudnia 2012 ODRADZAM PASZE Z PROVIMI TRÓJĄ WSZYSTKO I WSZĘDZIE SAME STRATY W DODATKU OSZUŚCI! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielononóżka 0 Napisano 11 Grudnia 2012 ODRADZAM PASZE Z PROVIMI TRÓJĄ WSZYSTKO I WSZĘDZIE SAME STRATY W DODATKU OSZUŚCI! Żadna nowość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hobbysta 2 2 Napisano 13 Grudnia 2012 Provimi kupił Cargill także czego się spodziewać syf syf i jeszcze raz syf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hobbysta 2 2 Napisano 13 Grudnia 2012 Provimi kupił Cargill także czego się spodziewać syf syf i jeszcze raz syf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teken 0 Napisano 15 Grudnia 2012 Na czym oszukują ja pasze ostatnio miałem od nich i ok wyszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomala72 0 Napisano 15 Grudnia 2012 Na spokojnie z tym provimi2,8 średnia z całosci trochę przetrzymane do 46 dniu ostatnie.Zuzycie mogło być lepsze a wyszło 1,75 ale w ostatnim tygodniu wpierz... się koli.Następny rzut wezmę od nich bo chwalą sąsiad co kupuje długo powiedział że przejechał kolejny rzut bez biegunki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hodowca1 0 Napisano 25 Grudnia 2012 Panowie proszę o porade. Dostałem pasze z beztlenowcem, zrobione badania paszy. potwierdzone BEZTLENOWE LASECZKI PRZETRWALNIKUJĄCE OBECNE w 0,1G laseczki z rodzaju Clastridium w 0,1g zdechło 180 indyczek w wieku 10 tygodni leczenie linko 3000zł. Jak walczyć z wytwórnią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teken 0 Napisano 25 Grudnia 2012 A która to wytwórnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hodowca1 0 Napisano 25 Grudnia 2012 teken. Napisze jak zobacze jak podejda do tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hodowca1 0 Napisano 27 Grudnia 2012 Panowie , czy nikt nie miał wczesniej takiej przygody z wytwórnią, czy nie chcecie pomóc lub nie wiecie jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brojler kurzy 0 Napisano 27 Grudnia 2012 Masz dokument z badania to w czym problem? Napisz reklamacje na paszę , załącz wyniki , rachunki za leczenie , ilość padłych z wyliczeniem wartości jak za sprzedaż żywca i tyle! Żadna łaska , że zrekompensują Ci wszystko, ale tak naprawdę to WSZYSTKO byłoby dopiero po sprzedaży . Bo niestety jakieś wahnięcie w przyrostach i spożyciu paszy już będziesz miał . Nie rozumiem , dlaczego nie chcesz podać nazwy wytwórni??? Czego sie obawiasz??? Że spuszczą Cie w kanał z Twoimi roszczeniami? Jezeli masz potwierdzony wynik to mogą Cię w pupę pocalować . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach